Computerul tomograf de la Spitalul Judeţean de Urgenţă s-a defectat. Pacienţii sunt transportaţi la Craiova pentru efectuarea de investigaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Computerul Tomograf nu mai funcţionează
Computerul Tomograf nu mai funcţionează

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu nu mai poate să efectueze investigaţii la computerul tomograf, după ce acesta s-a defectat de aproximativ o săptămână.

Înlocuirea piesei care nu mai funcţionează costă peste 300.000 de lei. Remedierea defecţiunii va dura aproximativ o lună de zile. Până atunci, pacienţii vor fi trimişi la o clinică din Craiova.

Gigel Capotă, manager interimar SJU Târgu Jiu, spune că tubul a cedat, iar înlocuirea acestuia implică, iar obţinerea unei autorizaţii de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare:

„Nu avem încă procedura, pentru că achiziţia unui tub durează, pentru că trebuie achiziţionat din Germania. Durează două săptămâni până ajunge, după aceea trebuie instalat şi, în plus, trebuie să obţinem o autorizaţie de la CNCAN. Cam o lună de zile suntem descoperiţi“.

Pacienţii spitalului sunt transportaţi la Craiova pentru investigaţii 

Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă care au nevoie de investigaţii medicale sunt transportaţi la Craiova. „Am făcut o convenţie de colaborare cu o clinică din Craiova, dar cheltuielile pentru noi vor fi foarte mari, pentru că trebuie să suportă, şi costurile de transport. O să apelăm doar în situaţiile de urgenţă“, a precizat Gigel Capotă.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite