Tupeul fără limită al unui gorjean. A vrut să intre în sediul Poliţiei cu certificatul verde al altei persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru uz de fals
Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru uz de fals

Un tânăr de 32 de ani a vrut să intre în sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj cu un certificat verde emis pe numele unei alte persoane. A fost prins şi s-a ales cu dosar penal.

Întâmplarea arată, în esenţă, cât de puţine lucruri au înţeles românii din reglementările legate de certificatul verde şi de implicaţiile penale ce pot fi generate de încălcarea legii în privinţa obţinerii şi utilizării documentului.

În cazul de faţă, poliţiştii s-au sesizat şi au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de uz de fals. Potrivit articolului 323 din Codul Penal „Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată”.

„La data de 22 noiembrie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de uz de fals, după ce un tânăr, de 32 de ani, la intrarea în sediul IPJ Gorj, a prezentat agentului de poliţie, de la punctul de control acces, un certificate de vaccinare digital, emis pe numele altei persoane, acesta intenţionând să intre în clădire pentru a-şi ridica cazierul judiciar de la ghişeul Serviciului de Cazier Judiciar, Evidenţă Operativă şi Statistică. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Cadre medicale cercetate pentru emiterea unor certificate de vaccinare false

Cazurile privind emiterea în mod ilegal de certificate verzi s-a înmulţit în judeţul Gorj. Un medic de familie care domiciliază în comuna Padeş este anchetat de către procurorii din Timiş pentru emiterea de certificate unor persoane care nu s-au vaccinat. 

De asemenea, în urmă cu o săptămână şi jumătate, o asistentă medicală care lucra la un cabinet medical de familie din comuna Ioneşti a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore, fiind acuzată că a eliberat mai multe certificate de vaccinare false în schimbul unor sume de bani. În urma percheziţiilor, la domiciliul acesteia şi la cabinetul medical s-a găsit suma de 120.000 de lei. 

Vă mai recomandăm să citiţi

Controversatul senator Ion Iordache, demisie din PNL, cu acuze dure. „Este mai degradant decât orice formă de prostituţie!“

Mămică revoltată de tratamentul aplicat  în spitalul din Târgu Jiu fiicei sale în vârstă de un an. „Când au desfăcut bandajul, era carne vie“

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite