Transalpina se redeschide. Cum se va circula pe cel mai înalt drum din țară VIDEO

0
Publicat:

Circulația pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară, va fi redeschisă de vineri, 16 iunie 2023, de la ora 8,00, pe întregul tronson cuprins între localitățile Bengești Ciocadia (Gorj) și Sebeș (Alba).

Circulația pe Transalpina va fi redeschisă de vineri dimineață Foto DRDP Craiova
Circulația pe Transalpina va fi redeschisă de vineri dimineață Foto DRDP Craiova

O comisie formată din reprezentanți de la mai multe instituții a inspectat astăzi condițiile privind siguranța circulației, după ce lucrătorii de la Drumurile Naționale au finalizat lucrările de deszăpezire pe tronsonul de aproximativ 50 de kilometri dintre Rânca (județul Gorj) și Obârșia Lotrului (Vâlcea), care este închis circulației pe perioada sezonului rece și a stabilit că traficul poate fi reluat. 

Pe Transalpina se va circula cu anumite restricții Foto: DRDP Craiova
Pe Transalpina se va circula cu anumite restricții Foto: DRDP Craiova

Comisia care a efectuat astăzi revizia specială a stabilit că drumul poate fi deschis în bune condiții între #Rânca și #ObârșiaLotrului (km 34+800 - km 59+800) în următoarele condiții:

- între orele 8⁰⁰-18⁰⁰;

- viteza maximă de deplasare 30 km/h;

- numai pentru autoturismele cu MTMA de maximum 3,5 tone.

Având în vedere specificul acestui drum montan aflat la mare altitudine este importantă respectarea condițiilor impuse pentru a nu exista evenimente nedorite“, au transmis Cristian Pistol, director general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Lucrările s-au desfășurat cu greutate

Lucrările de deszăpezire s-au desfășurat cu dificultate din cauza zăpezii în cantități mari.

„Vreau să-i felicit pe colegii de la SDN Târgu-Jiu, în special pe cei de la districtul Rânca, pentru efortul depus în ultima perioadă, în condiții meteo nu tocmai prielnice, pentru redeschiderea acestui sector de drum montan", a spus directorul regional al DRDP Craiova, Călin Cosmin Petruț, după finalizarea verificărilor. 

Transalpina este unul dintre cele mai importante drumuri turistice din țară, alături de Transfăgărșan. Șoseaua are o lungime totală de 150 de km și face legătura dintre Oltenia și Ardeal, peste Munții Parâng, unii dintre cei mai înalți din țară.

Turiștii din toată lumea vin pe Transalpina pentru a se bucura de peisajele senzaționale. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite