Tată bătut și amenințat cu moartea de către fiu, în Gorj. Omul a cerut ajutor la 112

0
0

Polițiștii din Gorj au emis un ordin de protecție în cazul unui bărbat bătut și amenințat cu moartea de către fiu său. Tânărul e cercetat acum pentru violență în familie și amenințare.

Încalcarea ordinului de protecție se poate încheia cu reținerea agresorului. FOTO arhivă Adevărul
Încalcarea ordinului de protecție se poate încheia cu reținerea agresorului. FOTO arhivă Adevărul

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina - Gorj au fost sesizați prin apelul unic de urgență de către un bărbat din localitate. Omul le-a spus că, în urma unui conflict cu fiul său, acesta din urmă a devenit violent și că se teme pentru viața sa.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că apelantul, în timp ce se afla la domiciliu, pe fondul consumului de alcool, a avut un conflict spontan cu fiul său, fiind agresat fizic de acesta. Mai mult decât atât, fiul l-a amenințat cu moartea, generându-i o stare de temere”, precizează IPJ Gorj.

Cinci zile nu se poate aptopia de tată

Polițiștii au întocmit formulat de evaluare a riscului, stabilind că există „risc iminent”, și emis un ordin de protecție provizoriu pentru cinci zile împotriva fiului.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare.

Alte două ordine de protecție, emise de polițiștii din Gorj în aceeași zi

Tot miercuri, Secția 3 Poliție Rurală Motru a fost sesizată prin plângere de către o femeie din comuna Cătunele, despre faptul că, în urmă cu o zi, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu concubinul său, pe fondul consumului de alcool, după discuții contradictorii, bărbatul ar fi bătut-o

Polițiștii au întocmit formulat de evaluare a riscului, fiind emis un ordin de protecție provizoriu pentru cinci zile. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, explică IPJ Gorj.

Și polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu-Cărbunești au fost sesizați, în aceeași zi, direct de către o femeie din comuna Aninoasa, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de soț.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că în timp ce se afla la domiciliu, pe fondul consumului de alcool, bărbatul de 43 de ani și-a lovit soția, fără a-i provoca leziuni vizibile.

Și în acest caz a fost fiind emis un ordin de protecție provizoriu pentru cinci zile, iar cercetările sunt continuate și aici în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Când se emite ordin de protecție

Polițiștii care intervin la cazuri de violență domestică, după analizarea situației de fapt pe baza unui formular de evaluare a riscului, pot emite un ordin de protecție provizoriu, valabil însă doar cinci zile.

Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică sau libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Mulți dintre infractori încalcă ordinul de protecție

Amintim că. în urmă cu două luni, un bărbat de 33 de ani din Brăila a fost reţinut şi apoi arestat preventiv, după ce a ignorat în repetate rânduri un ordin de protecţie emis împotriva lui, ameninţându-şi surorile.

Instanţa a admis ulterior propunerea făcută Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a dispus arestarea preventivă a bărbatului.

 

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite