Târgu-Jiu: Octavia Geamănu nu va uita niciodată oraşul adolescenţei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavia Geamănu a ajuns o celebritate în Bucureşti
Octavia Geamănu a ajuns o celebritate în Bucureşti

Stabilită acum la Bucureşti, Octavia rămâne ataşată de oraşul lui Brâncuşi, unde şi-a petrecut zece ani, practic toată adolescenţa, şi de unde are cele mai frumoase amintiri.

Liceancă fiind la Târgu Jiu, Octavia şi-a dorit pentru prima dată să lucreze în televiziune: „Era mai degrabă o idee, un vis pe care nu mă gândeam sa-l materializez”. Paşii au îndreptat-o către presa scrisă de unde a făcut uşor pasul către televiziune: „A fost practic ceea ce involuntar numim „întâmplare”, deşi nu cred că există situaţii de care avem parte în mod fortuit. Lucram la cotidianul Impact în Gorj şi mama a văzut un anunţ de angajare prezentatori la Antena 1 Târgu Jiu şi mi-a zis să incerc. Am dat o probă, m-au plăcut şi a început povestea la Antena 1 Târgu Jiu. Acum pot spune că jobul meu e mai mult decât o pasiune”.

A luat locul Adelinei Elisei la Monden

După ce a lucrat ca reporter de ştiri, prezentator şi realizator de emisiuni, în 2007 a plecat la Bucureşti unde a lucrat ca reporter la Antena 1 şi Antena 3 iar din 2008 prezintă zilnic ştirile sportive de la GSP TV. Ca jurnalist a inversat cumva etapele devenirii sale, a fost iniţial prezentator de ştiri şi realizator de emisiuni şi apoi a început să fie corespondent. „După doi ani în care am fost reporter la Târgu Jiu mi-am spus că e momentul să trec la o nouă etapă. M-am urcat în tren şi pe 1 martie 2007 am venit la Antena 1 Bucureşti. Nu aveam nimic planificat”. În prima lună a lucrat pe tura de noapte, secţia „Eveniment”: „Îmi plăcea, deşi era foarte obositor şi nu prea aveam timp să respir. Bucureştiul fierbe şi noaptea, nu doar ziua. Mereu se întampla ceva. Simona Andrei, producatorul matinalului Dimineaţa devreme cu Capatos şi Cioran, m-a tot văzut prin redacţie, m-a plăcut şi mi-a zis că aş fi potrivită pentru ştiri cu vip-uri, petreceri mondene, concerte şi multe alte lucruri care m-au încântat. Adelina Chivu, pe atunci Elisei, tocmai trecuse pe ştirile din sport ale Antenei 3 astfel că am venit în locul ei la secţia monden”.

 A cunoscut numeroase personalităţi în lumea sportului

Colegii din Antena 1 au îndrumat-o să susţină o probă la GSP TV. „Treci prin toate etapele, te coci puţin şi apoi, dacă ai şi un pic de noroc, ajungi prezentator. Aşa că atunci mi-am spus că asta vreau şi am mers înainte. În prima săptămână de prezentat ştiri făceam în continuare teren la monden. Mi-a fost greu să mă despart de secţia monden, dar e o perioadă ce-mi va rămane mereu în suflet”,. Ca reporter de monden a cunoscut multe personaităţi din lumea sportului primii fiind Ilie Năstase şi Nadia Comăneci: „I-am luat interviu lui Ilie Nastase chiar într-un club la o petrecere cu dj. I-am intervievat şi pe Nadia Comăneci, Gică Popescu sau Octavian Belu”.

Ce-i place:
„Îmi place enorm ceea ce fac, aşa încât nici nu simt că muncesc. Şi având în vedere faptul că reuşesc să am zâmbetul pe buze şi la ora 12 noaptea, e clar că orice alte cuvinte despre ceea ce îmi place sunt de prisos. Sunt gorjeancă, aşa ca în adâncul sufletului sunt mereu alături de Pandurii”.

Ce nu-i place:
„Eternele şi în acelaşi timp fascinantele (pentru unii) scandaluri din lumea fotbalului nu-mi plac. Au fost câteva ştiri care nu m-au încântat, dar acum îmi vine în minte momentul în care atacantul stelist Romeo Surdu a declarat că la sfărşitul meciului cu Ujpest din Europa League a fost scuipat de un jurnalist maghiar. Mi-a fost ruşine de ruşinea respectivului jurnalist”.

Întrebări şi răspunsuri

Ce părere ai de Pandurii Târgu-Jiu? Ai avut ocazia să-i vezi pe stadion?
O.G.: Mă bucur că după meciul cu cei de la Alba Iulia au urcat în prima jumătate a clasamentului. Am încredere în ei şi cred că pot mai mult. Când eram la Târgu Jiu mai mergeam cu prietenii la meciuri şi îmi amintesc şi acum ce sărbătoare a fost la Târgu-Jiu când au promovat in Divizia A.

Ce le-ai ura acum celor de la Pandurii care trec prin momente grele fiind din nou în luptă pentru a evita retrogradarea?
O.G.: M-aş bucura să-i văd mereu în prima jumătate a clasamentului. Cred că pot sta liniştiţi iarna asta. Pe alţi olteni îi chinuie grijile retrogradării, dar pe ei nu cred. Le urez mult noroc, cât mai puţine cartonaşe şi accidentări. Iar în retur vreau să prezint cât mai multe ştiri pozitive despre ei. La mai mult şi la mai mare, băieţi!

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite