Sute de gorjeni au plecat să muncească legal în străinătate. Ce locuri de muncă sunt disponibile în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 300 de gorjeni au plecat să muncească legal în străinătate, în primul trimestru al acestui an, prin intermediul serviciului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene de Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Cei mai mulţi gorjeni care au încheiat contracte de muncă în străinătate lucrează în agricultură, în Spania. „Numai pe primul trimestru al acestui au fost mediate, la nivelul Agenţiei, prin serviciul EURES, 380 de persoane, din care au obţinut contracte 293. 288 de persoane au plecat şi lucrează în agricultură în Spania, prin bursa pe care am organizat-o la sfârşitul lunii ianuarie. Mai sunt cinci persoane care lucrează tot în agricultură în Danemarca“, a precizat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. 

De asemenea, şapte femei au fost selectate să lucreze ca asistente medicale în Germania, dar, în prezent urmează un curs de competenţe în limba germană, care se desfăşoară la sediul AJOFM Gorj. 

337 de locuri de muncă sunt diponibile în Europa

Oferta actuală a Eures cuprinde 337 de locuri de muncă vacante în ţările europene. Cele mai multe sunt în Malta, unde sunt disponibile 105 locuri de muncă pentru următoarele calificări: personal de curăţenie în hoteluri, barman, sudor, macaragiu, muncitor în construcţii şi montator în oţel.

„Mai sunt ofeite locuri de muncă în Republica Cehă la asamblarea aparatelor de aer condiţionat. În Suedia sunt disponibile 45 de locuri de muncă pentru vopsitori auto, mecanici auto şi femei de serviciu. În Germania sunt oferite  97 de locuri de muncă ca asistent medical generalist. Au fost perioade când au fost oferite şi 1000 de locuri în ţările europene,

a mai precizat Romeo Chiriac. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite