Staţiunea Rânca este pustie de sărbătorile pascale. Cum motivează cabanierii lipsa turiştilor din zonă „La un mare hotel vin doar rudele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea Rânca, din judeţul Gorj, este pustie în această perioadă, iar de sărbătoarea Paştelui nu se anunţă mai mulţi turişti. Cabanierii susţin că starea proastă a drumurilor din interiorul staţiunii, dar şi faptul că circulaţia pe tot tronsonul celui mai înalt drum din ţară nu s-a redeschis reprezintă principalele motive pentru care vizitatorii nu vin în Rânca.

Zăpada de pe pârtii s-a topit, astfel încât nu se mai pot practica sporturile de iarnă. Deşi marţi a nins în zona Rânca, sunt condiţii doar pentru cei care vor să iasă la săniuş.

Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca, a spus că starea drumurilor este deplorabilă: „Lipsa turiştilor este legată de starea jalnică a drumurilor de acces spre cabane, inclusiv pe stradă principală (n.r. - Transalpina), din cauza clorurii care s-a folosit, primul strat de asfalt este crăpat. În general, drumurile sunt impracticabile. Am fost până la biserică să văd care este starea drumului pentru cei care merg la biserica la sljba de Înviere şi este posibil ca nici cu 4x4 să nu poţi să mergi pe acest drum“. 

Prin pensiuni şi hoteluri va bate vântul

Constantin Pănescu se aşteaptă ca pensiunile şi hotelurile să fie mai mult goale de Paşte. Este posibil ca doar micile cabane să mai primească turişti: „Avem patru cabane cu cinci camere ocupate. La un mare hotel din Rânca vin doar rudele şi a existat doar o singură solicitare venită din afară, astfel că nu vor avea camere ocupate, pentru că asta înseamnă personal adus de acasă şi pentru o singură cameră nu se merită“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite