Spectacol aniversar în care joacă unul dintre cei mai importanți actori români, ținut secret de conducerea teatrului din Târgu Jiu

0
Publicat:

Un spectacol aniversar organizat la împlinirea a 30 de ani de existență a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu este ignorat total de actuala conducere.

Spectacolul aniversar nu este promovat absolut deloc de către conducerea teatrului din Tg. Jiu
Spectacolul aniversar nu este promovat absolut deloc de către conducerea teatrului din Tg. Jiu

Premiera spectacol aniversar la împlinirea a 30 de ani de existență ai Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu va avea loc duminică, 11 iunie, de la ora 19,30, la Muzeul Județean Gorj, deoarece sala de spectacole este în proces de renovare.

Cu toate că mai sunt doar trei zile până la premiera spectacolului „CONTRASTE sau PRIMA DATĂ CÂND AM AVUT CURAJ“, acesta nu este anunțat de conducerea teatrului din Târgu Jiu. Nici măcar un afiș nu a fost realizat, în condițiile în care rolul principal este jucat de unul dintre cei mai cunoscuți actori români, Radu Botar. În schimb, un eveniment artistic de poezie și muzică organizat pe data de 12 iunie este promovat puternic prin afișe și în mediul online de către conducerea teatrului.

Radu Botar în rolul episcopului Iuliu Hossu Foto: Facebook
Radu Botar în rolul episcopului Iuliu Hossu Foto: Facebook

În rolurile principale vor putea fi văzut actorii Radu Botar și Mădălina Ciobănuc, care au încercat singuri să promoveze evenimentul pe paginile lor de Facebook. Radu Botar este unul dintre cei mai importanți actori români. Acesta a jucat rolul episcopului greco-catolic, Iuliu Hossu, în filmul „Cardinalul“, regizat de Nicolae Mărgineanu, fiind considerat unul dintre cele mai remarcabile din istoria filmelor de gen din România.

Unul dintre motivele marginalizării este că actorul Radu Botar nu este agreat de actuala conducere. 

Actorul Radu Botar a lucrat la afișul spectacolului

Teatrul este al Cetății, al cetățenilor ei în primul rând, și nicidecum al conducătorilor vremelnici care se vântură prin funcții de conducere! În slujba lui, cu cinste și corectitudine, cu sufletele curate, cu pasiunea pentru profesie, putem să visăm cu speranță, cu încredere, că și anul viitor, de pildă, orașul se va putea bucura de această oază de frumos care ar trebui, care trebuie! – să fie Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Căci important în viață, indiferent cine ești, de unde ești sau de-al cui ești, atunci când ajungi pus să conduci destine, important este ce lași în urma ta. Fiindcă din prima zi în care ești, cu fiecare pas te îndrepți inevitabil spre ziua în care... nu mai ești! Iar în spate e bine să lăsăm...urmă de OM. Asta ne face puternici. Un oraș fără o cultură sănătoasă, un oraș fără o educație serioasă, nu va fi niciodată viu cu adevărat și nici...luminos“, a spus actorul Radu Botar.

Acesta a precizat că a lucrat noaptea trecută cu o tânără din Târgu Jiu la realizarea afișului, însă în această dimineață a fost sunat de către Mariana Ghițulescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, care i-a transmis că se lucrează la un afiș, asta după ce în mediul online și în presa locală au apărut nemulțumiri legate de faptul că cei care conduc teatrul țin ascuns acest spectacol: „Am lucrat toată noaptea cu o tânără din Gorj la un afiș și am spus că i-l trimit (n.r. - Marianei Ghițulescu). (...) A fost o promovare puternică a lui Marius Bodochi care va veni cu poezii în data de 12 iunie tot la muzeu și toată lumea era derutată dacă noi voi mai juca piesa. Văd că s-au mobilizat acum și eu mă bucur“.

Mariana Ghițulescu nu a răspuns la telefon pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la acest subiect. Scandalurile s-au ținut lanț la teatrul din Târgu Jiu de când aceasta a venit la conducere.

Șapte angajați ai teatrului, printre care și un actor cunoscut, și-au dat demisia Ultimul scandal a fost legat de un pian în valoare de peste 35.000 de euro învelit în folie și folosit drept masă de către muncitorii care lucrează la reabilitarea sălii de spectacole.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite