Situaţie alarmantă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu: nu mai există ser antiviperin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muşcătura de viperă poate fi letală
Muşcătura de viperă poate fi letală

Gorjenii care cad Victime ale muşcăturilor de şarpe veninos riscă să decedeze pentru că la Spitalul Judeţean de Urgenţă nu mai există ser antiviperin.

Ultima doză de ser antiviperin a fost epuizată aseară unui tânăr muşcat de şarpe chiar în propria locuinţă, astfel încât, în momentul de faţă, spitalul nu mai are la dispoziţie tratamentul necesar pentru cei care sunt muşcaţi de reptile. 

Conducerea spitalului a solicitat furnizarea de noi doze. „Încă de aseară s-a luat legătura cu firma care ne furnizează acest produs care ne-a furnizat că ne poate livra o singură doză din cele zece comandat de noi într-un interval de 48 de ore“, a spus Maria Gridan, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. 

Vaccinul antiviperin, împrumutat de la alte spitale

În cazul în care o persoană este muşcată de un şarpe veninos, medicii gorjeni vor fi nevoiţi să apeleze la alte unităţii spitaliceşti. „Conducerea unităţii nu a stat cu mâinile în sân şi, în situaţia nefericiă în care va fi nevoie de încă o doză, aceasta va fi împrumutată“, a mai precizat Maria Gridan. 

Cadrele medicale susţin că vaccinul trebuie administrat în primele şase ore de la muşcătură.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri