Singurul autobuz articulat românesc care mai este în funcţiune poate fi văzut pe străzile din Târgu Jiu. Este râvnit de colecţionari FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Singurul autobuz românesc din ţară aflat în circulaţie se află în Târgu Jiu                                 Foto Transloc
Singurul autobuz românesc din ţară aflat în circulaţie se află în Târgu Jiu                                 Foto Transloc

Singurul autobuz articulat românesc care mai există în România poate fi văzut pe străzile din municipiul Târgu Jiu. Acesta este deţinut de către societatea de transport în comun, Transloc S.A., care aparţine de Consiliul Local.

Este vorba de autobuzul Dac 117 UD, care a fost construit în anul 1992 la uzinele ROCAR din Bucureşti, fiind înmatriculat un an mai târziu. 

Autobuzul încă mai circulă pe străzile din Târgu Jiu. 

Conducerea societăţii Transloc a primit o ofertă de vânzare din partea unui colecţionar din Statele Unite ale Americii, dar a fost refuzată. 

„Avem încă în parcul auto al societăţii un autobuz articulat românesc şi este singurul care mai există în România. Am primit câteva oferte, inclusiv de la o persoană din Statele Unite Americi, care a mai cumpărat mijloace de transport şi chiar merge cu ele prin Statele Unite ale Americii. A vrut să-l cumpere. A fost o discuţie la 3.000-4.000 de dolari. Nu era o sumă extraordinară, dar nici de neglijat, pentru că valoarea lui este puţin peste valoarea de fier vechi, având în vedere că mai funcţionează. Este singurul autobuz articulat românesc care mai funcţionează şi există în ţară“, a spus Mihai Paraschiv, directorul societăţii Transloc.

Foto Transloc

dac autobuz

Autobuzul nu mai corespunde acestei perioade

Directorul societăţii Transloc doreşte să îl păstreze, să-l recondiţioneze şi să-l prezinte cu ocazia diferitelor manifestări, fiind unicat şi un autovehicul de colecţie: „Nu mă gândesc că ne mai putem baza pe acesta în transportul în comun, pentru că nu mai este de actualitate pentru că suntem în anul 2021“

Foto Transloc

dac autobuz

De asemenea, înreţinerea şi reparaţia acestuia se face cu destul de mare dificultate deoarece nu se mai găsesc piese de schimb. 

„Nu se mai găsesc piese de schimb şi nici nu mai respectă condiţiile acestor vremuri. Noi încercăm să îl meninţem într-o stare bună“, a precizat Mihai Paraschiv.

Foto Transloc

dac autobuz

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Concert extraordinar susţinut de Violoncellissimo lângă Coloana lui Brâncuşi

Reţinut după ce a furat un autoturism şi a intrat cu acesta într-un parapet

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite