Concert extraordinar susţinut de Violoncellissimo lângă Coloana lui Brâncuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violoncellissimo va susţine un concert în Parcul Coloanei „fără Sfârşit“ din Târgu Jiu
Violoncellissimo va susţine un concert în Parcul Coloanei „fără Sfârşit“ din Târgu Jiu

Violoncellissimo, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale româneşti, va susţine vineri, 20 august, un concert în Parcul Coloanei fără Sfârşit din Târgu Jiu.

 Concertul Marin Cazacu şi Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia din cadrul seriei „Turnee de poveste la Târgu Jiu“ va începe la ora 20.00 într-un cadrul deosebit.

„Programul va cuprinde lucrări de mare popularitate din repertoriul românesc şi internaţional printre care Dans ţărănesc de Constantin Dimitrescu, Oblivion şi Libertango de Astor Piazzolla, Mambo de Wilhelm Kaiser Lindemann, Vals de Dmitri Schostakovich şi refrene de neuitat în aranjament pentru ansamblu de violoncele precum Ramin Djawadi (aranjament Dan Variu) – Game of Thrones, Suită folclorică românească (aranjament Radu Sinaci şi Marin Cazacu), Bohemian Rhapsody – Freddie Mercury/ I.Teodorescu/ Andrei Tudor, Michael Jackson – Smooth Criminal, Andrew Lloyd Webber/Radu Sinaci – Fantoma de la operă şi nu numai“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Târgu Jiu.

A uimit publicul la Festivalul Internaţional „George Enescu” 

Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale româneşti din ultimii 15 ani. S-a format la iniţiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali şi foşti studenţi ai săi, a deschis astfel un nou drum în promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România. În anul 2001, concertul susţinut de Violoncellissimo în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” s-a bucurat de un mare succes. Şapte ani mai târziu, Violoncellissimo uimea publicul cu un moment muzical fără precedent, când 60 de violoncelişti au urcat pe scena Ateneului Român – „un concert demn de cartea recordurilor”, după cum a scris, la acel moment, presa.

„În 2013 şi 2018, Marin Cazacu a urcat din nou pe scena Ateneul Român, de această dată în două concerte extraordinare alături de 100 de violoncelişti. În ultimii ani, ansamblul Violoncellissimo a susţinut concerte în cadrul unor importante evenimente culturale din România şi străinătate, dintre care amintim: Concert cu ocazia aniversării a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi la Paris, Ziua Culturii Naţionale, Gala premiilor UNITER, Hope Concert 2015, 2016, 2107 şi 2018, Violoncellissimo la Washington, Bruxelles, Luxemburg, Istanbul în 2019-2021. În 2019 Violoncellissimo a susţinut primul turneu naţional, sub titlul Clasic la puterea a treia, continuat prin evenimente similare în 2020 şi 2021“, se mai prezintă în comunicatul Primăriei Târgu Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite