Morega, internat în spital pentru efectuarea unei expertize psihiatrice, după ce a fost prins de patru ori la volan cu permisul retras

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Ilie Morega (78 de ani) a fost internat în spital pentru efectuarea unei expertize psihiatrice, după ce a fost prins, pentru a patra oară, de polițiștii rutieri în timp ce se afla la volanul mașinii sale. 

Morega a fost internat în spital pentru efectuarea unei expertize Foto: Alin Ion
Morega a fost internat în spital pentru efectuarea unei expertize Foto: Alin Ion

„În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul, în vârstă de 78 de ani, a fost internat la o unitate medicală de specialitate, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Dan Ilie Morega a spus, la ieșire din sediul Poliției Rutiere, că a acceptat benevol să efectueze expertiza psihiatrică: „Nu m-au întrebat nimic. Am stat de vorbă. Ne-am întreținut cordial. Au fost foarte amabili și plăcuți. Am acceptat benevol să fac o expertizăm medicală. Dacă expertiza medicală este corectă, pot să conduc. Eu sunt întreg la cap. Am acceptat să fac expertiză în mod benevol. Mafia lucrează. Eu nu mă duc la rest. Nu am furat. Este incredibil să merg la arest“.

Gelu Fumureanu, avocatul lui Dan Ilie Morega, a spus că clientul său este nevoit să se supună expertizei: „E dreptul autorităților să solicite expertiză medicală. În situații de acest gen, se supune obligatoriu expertizei. Sunt trei dosare și a fost nevoie să fie comasate“.

Blocat în trafic de polițiști

Dan Ilie Morega a fost blocat în trafic, luni, 26 februarie, de mai multe mașini de poliție. Morega pare să aibă un război cu polițiștii rutieri, care susțin că nu mai are dreptul să să conducă.

Morega a fost prins prima dată la volan pe data de 12 februarie. De asemenea, pe data de 17 februarie a fost prins din nou de polițiști la Baia de Aramă în timp ce se afla la volanul mașinii sale. Pe 22 februarie, mașina lui Dan Ilie Morega a fost filmată în trafic în timp ce circulă cu un girofar în funcțiune și pătrunde pe contrasens, încălcând linia dublă continuă. „Sunt ofițer de informații și eram în misiune“, a spus Morega cu privire la acest incident.

Morega nu a obținut avizul de la un medic de specialitate

În luna decembrie a anului trecut, Poliția Gorj a fost informată în scris de doi medici, psihiatru și neurolog, că, în urma unui consult, au rezultat niște probleme și că persoana respectivă nu mai este aptă să conducă autovehicule. Conform legislației în vigoare, medicul psihiatru a informat poliția că i-a trimis lui Dan Ilie Morega un bilet de trimitere ca să meargă la o unitate medicală pentru efectuarea unui control și obținerea unui aviz psihologic că este apt de conducere. Potrivit unor informații din rândul anchetatorilor, Morega nu a mers în termen de 30 de zile și i s-a retras, astfel, permisul de conducere.

Chiar dacă a făcut plângere împotriva deciziei de retragere, executarea actului nu se suspendă.

Dan Ilie Morega a fost președintele Cooperației de Consum, în perioada comunistă, prefect de Gorj, deputat, inspector guvernamental, și președintele PNL Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite