S-au înmulțit furturile de semnalizatoare și avertizoare de pe drumurile naționale. Siguranța rutieră este în pericol

0
Publicat:

Tot mai multe furturi de elemente de semnalizare și avertizare se înregistrează pe drumurile naționale din județul Gorj, pagubele ridicate fiind semnificative.

Zeci de elemente luminoase au dispărut de pe drumurilor naționale din județul Gorj Foto:DRDP Craiova
Zeci de elemente luminoase au dispărut de pe drumurilor naționale din județul Gorj Foto:DRDP Craiova

În ultima perioadă, lucrătorii de la Drumurile Naționale au montat în diferite zone considerate cu risc de producere a accidentelor rutiere elemente luminoase intermitente, cunoscute sub denumirea de „butoni“, care funcționează cu energie solară. După puțin timp, zeci de astfel de „butoni“ au dispărut. Prejudiciul este destul de ridicat, deoarece un element de acest fel are o valoare de aproximativ 100 de lei.

„Sunt furturi destul de multe pe drumurile naționale, în special la «butonii» luminoși care clipesc. Se fură și sistemele de alimentare a indicatoarelor luminoase cu săgeți în virajele mai periculoase. S-au furat cinci-șase sisteme compuse din panou solar și acumulatorul aferent în zona Defileului Jiului. S-au montat pentru a semnaliza virajele periculoase“, a precizat Cristian Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Potrivit acestuia, cele mai multe furturi de «butoni» luminoși se înregistrează în zona localității Pișteștii din Deal, de pe Drumul Național 67 Târgu Jiu-Rm. Vâlcea.

Se vor monta camerele video mobile

Cristian Tudor a precizat că în perioada următoare se vor monta camere video mobile pentru depistarea celor care comit astfel de fapte sau aruncă gunoaie în parcări sau în alte locuri: „Se lucrează la achiziționarea de camere video mobile alimentate solar. Vor fi montate în diferite locuri“.

O altă problemă cu care se confruntă lucrătorii de la Drumurile Naționale o reprezintă deșeurile abandonate în diferite parcări sau pubele amplasate în aceste locuri, care sunt mai tot timpul pline, iar în jurul lor domnește mizeria, pentru că foarte mulți cetățeni vin și aruncă deșeurile menajere din gospodării.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite