Cum arată Transalpina pe sectorul de drum închis circulației, deszăpezit de lucrătorii de la Drumuri Naționale VIDEO

0
Publicat:

Lucrările de deszăpezire ale sectorului închis de pe Transalpina continuă, deși vremea nu este favorabilă, termenul de finalizare și de redeschidere a circulației fiind sfârșitul acestei luni.

Zăpada are o înălțime de peste patru metri pe Transalpina Foto: Captură DRDP Craiova
Zăpada are o înălțime de peste patru metri pe Transalpina Foto: Captură DRDP Craiova


Zăpada are o înălțime de peste patru metri în Munții Parâng, la o altitudine de peste patru metri. „Chiar dacă vremea ne-a creat probleme, în ultimele zile, continuăm deszăpezirea pe DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului“, au transmis reprezentanții Direcției Regionale a Drumurilor Naționale Craiova.

Directorul  Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, Călin Cosmin Petruț, a efectuat o inspecție pe Transalpina. 

Zăpada este foarte mare, pe anumite zone. Lucrăm destul de greu din cauza ceții și a viscolului care ne încetinesc. Continuăm însă, pentru că știm că turiștii așteaptă cu nerăbdare deschiderea drumului. Dar vom deschide drumul doar când vor fi asigurate condițiile de siguranță pentru cei care vor circula pe acest sector de drum. Lucrăm cu încărcătoare frontale, autofreze și echipe de muncitori care refac semnalizarea rutieră și parapetele care au fost deteriorate în timpul iernii", a declarat directorul regional al DRDP Craiova, Calin Cosmin Petruț, după inspecția lucrărilor.  

Transalpina este una dintre cele mai importante drumuri montane turistice din România. Este șoseaua care ajunge la cea mai înaltă altitudine din România: 2.145 metri, în pasul Urdele. Drumul are o lungime de 150 de kilometri, între Bengești Ciocadia, din Județul Gorj, și Sebeș, județul Alba.

Turiștii din toată lumea sunt atrași de peisajele senzaționale oferite de drumul care străbate Munții Parâng, din Oltenia și până în Ardeal. Turiștii pot face un popas la Rânca, unde se pot caza și distra într-un parc de aventură.

De asemenea, vizitatorii pot să se oprească la stâna Ștefanu, unde pot să mănânce preparate tradiționale și pot să vadă un muzeu tradițional, și să se oprească la lacul Oașa, de unde pot să-și cumpere diferite produse sau să admire lacul și zona montană.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite