Revoltă la lumina telefoanelor mobile într-un cartier din Târgu Jiu. Iluminatul public nu mai funcționează de șase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de locuitori din cartierul Preajba Nouă, din municipiul Târgu Jiu, au protestat, ieri seară, la lumina telefoanelor mobile, pentru că de șase luni strada nu mai este iluminată și cartierul se află în beznă.

Localnicii din cartierul Preajba Nouă au protestat la lumina telefoanelor Foto: captură Facebook
Localnicii din cartierul Preajba Nouă au protestat la lumina telefoanelor Foto: captură Facebook

Oamenii sunt revoltați de această situație care trenează de o jumătate de an și spun că nu își pot lăsa copii să iasă din case după lăsarea întunericului. În plus, mulți elevi ajung acasă de la școală după lăsarea întunericului. Autoritățile locale nu au fost capabile să remedieze defecțiunea. Situația se va agrava în perioada de iarnă, când se va lăsa întunericul mult mai devreme. „Este foarte greu, mai ales că avem copiii, care vor să mai iasă din casă în timpul serii. Toată vara, fiica mea nu a putut să iasă din curte pentru că este foarte întuneric. Mai sunt și câini în cartier și, astfel, riscă să fie mușcată sau să nu fie observată de vreun șofer. Ni s-a spus că nu se poate remedia defecțiunea, să putem să trăim și noi civilizat. Mai avem și alte probleme cu apa, care nu este potabilă, iar din trei în trei luni trebuie să schimb bateriile deoarece ruginesc“, a spus o localnică.

Localnicii din cartierul Preajba Nouă au protestat la lumina telefoanelor Foto: captură Facebook
Localnicii din cartierul Preajba Nouă au protestat la lumina telefoanelor Foto: captură Facebook

Un alt locatar susține că se trăiește în cartier ca în urmă cu sute de ani: „Trăim ca în urmă cu sute de ani. Mai facem parte și din Uniunea Europeană. Răspunsurile oferite de primărie nu sunt plauzibile. Alimentarea cu energie electrică este subterană și nu este afectată de intemperii. Este doar o rea voință. Nu se face nicio verificare“.

Primarul Romanescu le transmite cetățenilor că trebuie să aibă răbdare

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că investiția este în curs de întocmire a documentației și că este nevoie de răbdare: „Consiliul Local a aprobat documentația și indicatorii tehnici pentru reabilitarea sistemului de iluminat public din cartierul de tineri de la Preajba. Este o investiție care depășește un milion de lei. A discutat cu cetățenii din această zonă și îi asigur că problema iluminatului public va fi rezolvată. O astfel de investiție cere timp, pentru că sunt o serie de etape care trebuie parcurse. Avem în vedere refacerea întregii rețele electrice pentru iluminatul public și montarea a 55 de stâlpi din fibră de sticlă“.

Primarul Romanescu nu a venit cu explicații clare cu privire la defecțiunea apărută la sistemul de iluminat public la rețeaua de iluminat public din cartierul Preajba Mare: „Sistemul de iluminat a fost afectat de anumite lucrări și, în cele din urmă, nu a mai funcționat“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite