Proiectul Stadionului Municipal Târgu Jiu a fost modernizat. Cum va arăta arena europeană de la Târgu Jiu 

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta Stadionul Municipal Târgu Jiu
Aşa va arăta Stadionul Municipal Târgu Jiu

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a prezentat reprezentanţilor clubului Pandurii proiectul noului Stadion Municipal.

Lucrările vizează modernizarea şi extinderea atât a stadionului Municipal, cât şi a Sălii Sporturilor. La finalul investiţiei, cele două arene vor putea găzdui meciuri din Cupele Europene. Finanţarea este asigurată de Compania Naţională de Investiţii, care va realiza atât studiile de fezabilitate, cât şi lucrările de modernizare. 

Primarul Florin Cârciumaru a spus că Stadionul din Târgu Jiu va fi unul de patru stele şi va avea chiar şi un

hotel

image

de patru stele cu 40 de camere: „În acest moment proiectul de modernizare a Stadionului din Târgu Jiu este aproape finalizat. În această toamnă trebuie să organizăm licitaţia şi să desemnăm constructorul care se va ocupa de lucrările de modernizare astfel încât stadionul să fie gata în doi ani de zile. În perioada cât se va lucra la modernizarea Stadionului şi a Sălii Sporturilor, echipele noastre de Liga I vor juca în alte oraşe. Probabil echipa de fotbal va juca din nou la Severin şi rămâne de văzut ce vom face cu echipele de handbal şi baschet, din discuţiile pe care le-am avut este posibil să jucăm la Craiova sau la Vâlcea”.

Parcare subterană şi de patru stele

image

Noua construcţie va presupune demolarea tribunelor Stadionului Municipal, a terenurilor de tenis şi a terenurilor sintetice de fotbal amplasate la intrarea în stadion şi relocarea acestora pe alte spaţii.

Stadion Municipal Targu Jiu

Primarul municipiului Târgu Jiu a precizat că stadionul va include spaţii pentru birourile administrative ale clubului, pe spaţiul actualei Peluze Parc, un

hotel

image

de patru stele pe spaţiul actualei peluze dinspre Sala Sporturilor, o parcare subterană cu două intrări, pentru autocare şi pentru autoturisme, situată la intrarea din stadion, pe spaţiul actualelor terenuri de tenis şi fotbal, vestiare moderne şi săli de conferinţe sub actuala tribună a doua. Nu vor fi afectate de lucrări terenul de joc, pista de atletism modernizată în urmă cu un an şi nici Hotelul Sport aflat acum la Tribuna I,

hotel

image

care va fi şi el inclus în structura noului stadion.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri