Milionar de top Forbes, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Latifundiarul Ştefan Poienaru a fost condamnat la pedeapsa închisorii cu suspendare FOTO: arhivă Adevărul
Latifundiarul Ştefan Poienaru a fost condamnat la pedeapsa închisorii cu suspendare FOTO: arhivă Adevărul

Singurul milionar din topul Forbes din Bărăgan, Ştefan Poienaru, a fost condamnat recent la un an închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Bucureşti. Latifundiarul a încălcat prevederile unei hotărâri judecătoreşti.


Din topul Forbes, în topul condamnaţilor

Potrivit informaţiilor, în anul 2011, revista Forbes România îl plasa pe Ştefan Poienaru în topul naţional al milionarilor de succes din România. Clasat pe locul 235 în topul „500 de Miliardari Forbes”, Ştefan Poienaru avea o avere estimată la 17 milioane de euro.

Averea acestuia a fost făcută exclusiv din agricultură. La momentul editării topului Forbes, Poienaru deţinea în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi peste 200 mii de hectare de terenuri agricole, fiind considerat cel mai mare latifundiar din Bărăgan şi, totodată, unicul a cărui avere apare în topul Forbes.

În ciuda succesului în afaceri, Ştefan Poienaru are probleme serioase cu legea. Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendare pentru că a încălcat prevederile unei hotărâri judecătoreşti.

Concret, este vorba despre o sentinţă emisă în anul 2010 de către aceeaşi Curte de Apel Bucureşti, instanţă căreia reclamanta SC Agrozootehnica Pietroiu Călăraşi i-a solicitat permisiunea de a împărţi împreună cu Ştefan Poienaru drumul care duce către Balta Ialomiţei, pentru a-şi putea exploata terenurile agricole în zona Borcea – Jegălia – Unirea, judeţul Călăraşi.

Potrivit datelor topometrice, această suprafaţă deţinută de SC Agrozootehnica Pietroiu, care se întinde pe 5771 hectare, este amplasată între Braţul Borcea şi Dunăre, iar digul din Balta Ialomiţei reprezintă singura cale de acces către terenuri.

În ciuda faptului că judecătorii au admis cererea reclamantei, Ştefan Poienaru a refuzat să pună în aplicare hotărîrea instanţei. Aşa se face că la intrarea pe respectivul de drum a montat, în semn de protest, o barieră.

Procesul s-a judecat şi la Călăraşi, unde Judecătoria Călăraşi i-a acordat lui Poienaru o amendă penală de 10 mii lei. Cu toate acestea, în urma unui recurs, Curtea de Apel Bucureşti a decis să schimbe pedeapsa şi să-l condamne definitiv la pedeapsă cu suspendare pe Ştefan Poienaru.
 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite