Profesor obligat de judecători să-i plătească unui elev despăgubiri de 3.000 de lei pentru că l-a tras de urechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Benegui a fost obligat de instanţa de judecată să-i achite despăgubiri unui fost elev
Gheorghe Benegui a fost obligat de instanţa de judecată să-i achite despăgubiri unui fost elev

Potrivit unei decizii judecătoreşti fostul director al Liceului Tehnologic din comuna Turburea, judeţul Gorj, va trebui să achite daune de 3.000 de lei unui fost elev ca urmare a unei agresiuni.

Un cadru didactic, fost director al Liceului Tehnologic din comuna Turburea, judeţul Gorj, a fost obligat de instanţa de judecată să achite daune de 3.000 de lei unui fost elev. Sentinţa a fost dată de către Curtea de Apel Craiova şi este definitivă, urmând să fie pusă în aplicare. 

Gheorghe Benegui a fost reclamat în urmă cu trei ani de către părinţii unui elev de faptul că Gheorghe  Benegui, care atunci era directorul adjunct al unităţii şcolare, l-a agresat, că l-a tras de urechi şi l-a izbit cu capul de pereţi. Profesorul a negat că l-a agresat pe elev, dar Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti l-a trimis în judecată pentru purtare abuzivă. O instanţă a Judecătoriei Târgu Cărbuneşti a considerat că se impune doar un avertisment şi achitarea unor despăgubiri în cuantum de 5.000 de lei. Sentinţa a fost contestată şi dosarul s-a judecat din nou la Curtea de Apel Craiova. 

Despăgubirile au fost reduse de Curtea de Apel Craiova

„Admite apelul formulat de inculpatul Benegui Gheorghe. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată sub aspectul laturii civile şi rejudecând reduce cuantumul daunelor morale acordate de prima instanţă de judecată de la 5.000 de lei la 3.000 de lei. Menţine restul dispoziţiilor. Definitivă“, se arată în sentinţa Curţii de Apel Craiova. 

În primăvara acestui an, noua conducere de atunci a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj l-a demis din funcţie pe Gheorghe Benegui.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Fost funcţionar din cadrul Primăriei Bălăneşti, condamnat pentru că şi-a înşelat colegii cu credite luate pe numele lor

VIDEO Povestea tristă a familiei de lebede de pe Jiu, care şi-au pierdut puii în urma viiturii. Refuză să plece şi au început construcţia unui nou cuibar

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite