Fost funcţionar din cadrul Primăriei Bălăneşti, condamnat pentru că şi-a înşelat colegii cu credite luate pe numele lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Motorga a fost condamnat la o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare
Ion Motorga a fost condamnat la o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare

Un fost funcţionar din cadrul Primăriei comunei Bălăneşti a fost condamant de Judecătoria Târgu Jiu la o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare, pentru că şi-a păcălit colegi de serviciu şi chiar pe actualul primar al localităţii, dar şi localnici cu împrumuturi luate în  numele lor de la CAR Unirea.

   Acesta fost găsit vinovat de comiterea infracţiunii de delapidare şi fals în înscrisuri. „Condamnă inculpatul Motorga Ion,pensionar, fără antecedente penale, la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare , pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare in forma continuată (faptă savarsită in perioada ianuarie 2014-iulie 2015.). (...)  În temeiul art. 320 alin. 1CP , cu aplicare art. 35 alin. 1 CP şi cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.pr.pen, condamnă inculpatul Motorga Ion, , cetăţean român, căsătorit, studii superioare, economist, pensionar, fără antecedente penale, la pedeapsa de 5 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale( faptă savarsită in perioada aprilie 2013-iulie 2015.) În temeiul art. 38 alin. 2 C.pen. constatată că faptele din prezenta cauză sunt concurente. În temeiul art. 39 alin. 1, lit. b C. pen, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa inchisorii de 1 an ?i 4 luni, la care se va adăuga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, spor în cuantum de 4 luni inchisoare, rezultând o pedeapsă cu inchisoarea de 1 an şi 8 luni închisoare“, se arată în hotărârea instanţei de judecată care nu estre definitivă şi poate fi contestată. Printre cei păcăliţi se numără şi actualul primar al comunei Bălăneşti, Ovidiu Pungan.

Instanţa de judecată i-a impus inculpatului ca pe pe durata termenului de încercare de trei ani să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul DGASPC Gorj şi Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva Tg Jiu, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite