Polițistul care a jefuit o sală de păcănele din Gorj, condamnat pentru tâlhărie. Cosmin Coară lucra pe atunci la Economic

0
Publicat:

Cosmin-Constantin Coară, polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, a fost condamnat joi, 14 septembrie 2023, de Curtea de Apel Craiova la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare.

Polițistul Coară a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare Foto: Facebook
Polițistul Coară a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare Foto: Facebook

Polițistul Cosmin-Constantin Coară a fost găsit vinovat de faptul că în februarie 2022 a comis un jaf la o casă de pariuri și sală de jocuri de noroc din Târgu Jiu.

Polițistul, care era încadrat pe atunci la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE), purta mască de protecție și și-a tras gluga pe cap. Acesta a amenințat-o cu un cuțit pe salariată și a cerut să-i dea banii.

„La data de 26.02.2022, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizaţi cu privire la faptul că la o sală de jocuri de noroc, o persoană necunoscută a sustras o sumă de bani angajatei. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul subunităţii, care au stabilit faptul că o persoană necunoscută de sex bărbătesc, în timp ce se afla în incinta sălii de jocuri, ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă pe angajata societăţii, solicitându-i să-i dea banii din încasări, creând un prejudiciu de circa 9.000 lei. In cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, poliţiştii continuând cercetările în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Gorj, după comiterea faptei.

Condamnat inițial cu suspendare și reîncadrarea în muncă

Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat la o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare și a dispus reîncadrarea pe postul de polițist. 

După ce a fost arestat preventiv și condamnat de către instanța de fond, Cosmin Coară a rămas în slujba Poliției, la serviciul Logistică.

Ion Fugaru, patronul păgubit, a spus că se aștepta la o asemenea pedeapsă: „Era de așteptat să se întâmple așa ceva. Am spus de la început că judecătorul de la Târgu Jiu i-a dat o condamnare blândă și că am încredere în judecătorii Curții de apel Craiova. Nu se putea accepta o asemenea pedeapsă pentru o tâlhărie calificată“. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite