Manelistul Puișor de la Mediaș a mituit polițiști ca să nu rămână fără permis. Băuse și a fugit de echipajul de la Rutieră

0
Publicat:

Un bărbat de 28 de ani, cunoscut manelist din Mediaș - Sibiu, a fost prins duminică, 10 septembrie 2023, circulând pe un drum public cu 112 km/h pe un tronson unde limita maximă de viteză este de 50 de kilometri/h.

Puișor de la Mediaș manelistul care a încercat să mituiască polițiștii ca să nu rămână fără permis
Puișor de la Mediaș, manelistul care a încercat să mituiască polițiștii din Sibiu Sursă YouTube

Traian Bircea, manelistul cunoscut sub numele de „Puișor de la Mediaș” a încercat să-i mituiască pe polițiști când a realizat că riscă să rămână fără permisul de conducere. Pe lângă viteza excesivă, oamenii legii au constatat că bărbatul a depășit și pe linie continuă, dar și că se urcase băut la volan. 

În ciuda concursului de infracțiuni, procurorul de caz a decis ca cercetarea lui Traian Bircea să se facă în continuare sub control judiciar, nu după gratii, pe o perioadă de 60 de zile.  

„Puișor de la Mediaș”, prins în flagrant dând mită polițiștilor

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au dispus inițial reținerea manelistului rezident în Mediaș, pentru 24 de ore.

„În cursul zilei de duminică, 10 septembrie, lucrătorii de Poliție Judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au prins în flagrant o persoană, în vârstă de 28 ani, care a remis suma de 200 euro unui echipaj de poliție, cu scopul de a-i determina pe agenții de poliție să nu dispună măsurile legale ca urmare a constatării unor contravenții la regimul rutier”, au menționat procurorii Anticorupție.

A încercat să scape și a mai încălcat o normă rutieră

Anterior faptei de dare de mită, doi agenți de poliție din cadrul Biroului Rutier și Biroului de Ordine Publică - Poliția Mediaș - au surprins în trafic un autoturism care circula cu viteză excesivă, de 112 km/h în localitate. La semnalele polițiștilor de a opri la control, șoferul și-a continuat drumul, iar ca să scape de urmăritori a încălcat și linia continuă.

În urma testării cu aparatul etilotest a reieșit adevăratul motiv pentru care conducătorul auto încercase să scape - consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, valoarea înregistrată fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În încercarea de a scăpa de urmărirea agenților de poliție, inculpatul a efectuat o manevră de depășire neregulamentară, pe linie continuă. Ulterior testării cu aparatul etilotest, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, prevăzută de articolul 336 alineatul 1 Cod Penal”, a menționat și prim-procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. 

200 de euro ca să nu piardă dreptul de a conduce

Ca să nu rămână fără permis de conducere, manelistul a încercat să-i mituiască pe polițiști cu 200 de euro, doar că întreaga scenă a fost imortalizată de dispozitivul tip body-cam din dotarea unuia dintre membrii echipajului.

Polițiștii au sesizat incidentul Serviciului Județean Anticorupție Sibiu, iar colegii de la Poliția Judiciară au procedat la constatarea în flagrant a infracțiunii de dare de mită. Șoferul a fost dus pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

În final, manelistul a rămas și fără permisul de conducere și s-a ales și cu dosare penale pentru dare de mită și conducere sub influența alcoolului.

Cazul de la Mediaș a reprezentat una dintre cele cinci mite semnalate de polițiști, în cursul săptămânii trecute, Direcției Generale Anticorupție. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite