Trei morți și opt răniți în Gorj, după ce mașina care-i transporta de la muncă a rămas fără frâne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe persoane au fost rănite și au nevoie de îngrijiri medicale, după ce o mașină de transport plină cu oameni s-a răsturnat în cariera Jilț Sud. Autoritățile au declanșat Planul Roșul de Intervenție.

Autocamionul ar fi rămas fără frâne
Autocamionul ar fi rămas fără frâne

Ora 17:45 Reacția CE Oltenia 

Complexul Energetic Oltenia a emis un comunicat de presă în legătură cu accidentul care a avut loc la cariera Jilț Sud:

„În data de 17.01.2023, in jurul orei 13:00, in perimetrul carierei Jilt Sud, personalul care a participat la intervenția mecanica la Excavatorul 1400-05 a urcat intr-un mijloc auto pentru a se deplasa la sediu.

In timpul coborarii pe o panta, inaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehicolul a derapat pe pod si a cazut peste transportor, impactul soldandu-se cu 16 victime. Printre acestea se numara 14 salariati ai CE Oltenia, din care 3 au decedat.

Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi cercetate si stabilite cu exactitate cauzele si imprejurarile producerii acestuia.

Conducerea si colectivul CE Oltenia isi exprima regretul fata de tragicul eveniment care a avut loc si transmite sincere condoleante familiilor îndurerate“. 

Ora 17: 15:
Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis o anchetă: „Ca urmare a ultimului eveniment de muncă soldat cu decesul a trei lucrători, petrecut la angajatorul Societatea Complexul Energetic Oltenia, în perimetrul Carierei Jilț Sud, situată pe raza localității Mătăsari, în urma căruia o autoutilitară mixtă s-a răsturnat în timp ce transporta o echipă de lucrători, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea evenimentului, precum și stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare și, respectiv, determinarea caracterului accidentului.

La fața locului s-au prezentat doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării inițiale“, au transmis reprezentanții ITM Gorj.

Ora 16: 40

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că va merge în cariera Jilț Sud

Ora 16: 30:
Cinci dintre victimele accidentului de la cariera Jilț Sud au fost aduse la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. „Prezintă politraumatisme specifice accidentării. Sunt în stare stabilă și nu prezintă probleme deosebite“, a spus Mihaela Floroiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.  

Ora 15:16

Accidentul a avut loc în cadrul carierei Jilț Sud din Complexul Energetic Oltenia. Autocamionul care-i transporta pe lucrătorii de CEO către locurile de muncă ar fi rămas fără frâne.

Ora 15:11

Opt persoane sunt rănite. 

Dintre celelalte victime, una a fost transportată la spitalul Motru, două  sunt în drum spre spitalul Tg-Jiu si una a fost preluată de elicopterul SMURD

Ora 14,45

Trei persoane au decedat.

Ora 14:30

Trei persoane sunt inconștiente și alte opt au suferit leziuni, dar sunt conștiente. 

A fost realizat un punct medical avansat la fața locului și victimele sunt evaluate medical.

La fața locului au intervenit: trei echipaje SMURD, două echipaje descarcerare, o autospecială de transport victime multiple, opt ambulanțe, două elicoptere.

Știrea inițială:

„Am fost anunțați prin 112 că un autovehicul s-a răsturnat și mai multe persoane au nevoie de îngrijiri medicale. 

S-a activat Planul Rosu de intervenție, iar la fața locului se deplaseaz forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Gorj și Serviciului de Ambulanță Județean Gorj“, a transmis Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite