Peste 2.200 de elevi din Gorj susţin Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evaluarea Naţională va avea loc în 73 de centre
Evaluarea Naţională va avea loc în 73 de centre

2.238 elevi din judeţul Gorj vor susţine Evaluarea Naţională. Prima probă va avea loc mâine, 21 iunie, la Limba şi literatura română.

În judeţul Gorj sunt 73 centre de examinare şi două centre de evaluare, la Şcoala gimnazială „Alexandru Ştefulescu“ şi la Şcoala gimnazială „Sfântul Nicolae“, din municipiul Târgu Jiu.

28 de copii înscrişi la Evaluarea Naţională sunt cu cerinţe educaţionale speciale. „12 dintre ei au primit aprobare pentru o diferenţiere faţă de ceilalţi candidaţi. Unul dintri ei are problemele locomotorii şi va susţine examenul acasă. Zece dintre ei au autism, iar un alt candidat are probleme cu vederea. Aceştia elevi au primit aprobare pentru a susţine examenul fie acasă, fie într-o sală separată. Restul vor susţine examenul alături de colegii lor“, a spus Dana Constantinescu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. 

Evaluarea Naţională, monitorizată de un reprezentant de la Ministerul Educaţiei

Candidaţii care au terminat ciclul gimnnazial la şcoli cu elevi mai puţini vor susţine Evaloarea Naţională în alte unităţi.

„Am încercat să deplasăm cât mai puţin elevii din şcoli. Doar în unităţile unde au fost mai puţin de zece elevi au fost arondaţi la alte unităţi de învăţământ. Examenul va fi monitorizat de un reprezentant al Ministerului Educaţiei care va fă prezent pe toată perioadă examenului“, a precizat Marius Stroie, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, preşedintele Comisiei de Evaluare Naţională. 

Elevii nu vor mai fi testaţi în privinţa temperaturii 

Elevii nu vor mai fi testaţi în privinţa temperaturii la intrare în sălile de examinare. În cazul în care există situaţii de stări febrile sau alte simptome, atunci candidaţii trebuie să fie consultaţi de către medicul de familie. 

„Am luat toate măsurile pentru ca probleme de examen să se desfăşoare în condiţii cât mai bune. Sălile sunt pregătite şi vor fi aerisite bine. Elevii vor fi aşezaţi în bănci astfel încât se păstreze distanţa de cel puţin un metru între ei. Vor purta mască pe timpul examenului. La intrare în centrul de examen nu se va mai măsura temperatura, doar în situaţiile în care părinţii constată în dimineaţa examenului o stare febrilă sau alte simptome care ridică suspiciune de infectare cu coronavirus, atunci vor solicita o consultaţie la medicul de familie şi, dacă recomandă să nu susţină examenul, atunci se va prezenta în sesiunea imediat următoare“, a mai precizat Marius Staicu. 

Lucrările candidaţilor din Gorj vor fi corectate în alte judeţe. 

Centrele de examinare vor fi supravegheate de către poliţişti locali şi jandarmi. „Am discutat cu reprezentaţii Poliţiei Locale şi Jandarmeriei ca să poată asigura liniştea în jurul centrelelor de examen. 

Sistemele de supraveghere audio şi video au fost programate“, adpugat Marius Staicu. 

Calendarul desfăşurării Evaluării Naţionale este următorul: 

22 iunie 2021: Limba şi literatura română – probă scrisă

24 iunie 2021: Matematica – probă scrisă

25 iunie 2021  Limba şi literatura maternă – probă scrisă

29 iunie 2021: Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 14:00)

29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestaţiilor

30 iunie – 4 iulie 2021: Soluţionarea contestaţiilor

4 iulie 2021: Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor

Vă recomandăm să mai citiţi 

Partea bună a pandemiei COVID-19: investiţii pe bandă rulantă în spitale

S-a redeschis circulaţia pe cel mai înalt drum din România. În ce condiţii se circulă pe Transalpina VIDEO

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite