Începe Evaluarea Naţională. Peste 4.800 de elevi constănţeni susţin marţi prima probă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încep examenele
Încep examenele

Marţi, 22 iunie 2021, debutează examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenţii de clasa a VIII-a cu proba scrisă la Limba şi literatura română, urmată de proba la Matematică, joi, 24 iunie 2021.

Probele încep la ora 9.00 şi se vor derula în 120 de centre din judeţul Constanţa (65 mediul urban, 55 mediul rural). 4864 de elevi constănţeni s-au înscris pentru a participa la acest examen care reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial.

Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă este de 120 de minute, după alocarea celor 15 minute dedicate completării casetei cu datele de identificare, conform prevederilor art.17 alin. (10) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale.

Comisia Judeţeană de organizare a examenului de Evaluare Naţională din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a aprobat 73 de solicitări privind asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor, conform normelor metodologice şi a procedurilor în vigoare care vizează asigurarea de săli separate pentru elevii care prezintă tulburări de învăţare, prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise, prezenţa unui profesor de sprijin pentru elevii cu tulburări din spectrul autist. 

Primele rezultate vor fi comunicate participanţilor marţi, 29 iunie, până la ora 14.00, în centrele de examen. Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29, respectiv 30 iunie, atât fizic cât şi prin mijloace electronice. Cererea de contestaţie va fi însoţită de o declaraţie-tip, în care candidatul menţionează faptul că a luat la cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învăţământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obţinută la evaluarea naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 – 22 iulie conform Ordinului ME nr. 3721/23.04.2021 şi va fi urmată de repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat (24 iulie).

Pe aceeasi tema:

Evaluare Naţională Constanţa. Măsuri fără precedent în spaţiile de examinare

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite