Pericol extrem de mare pe Defileul Jiului. O stâncă desprinsă de pe versant se ţine doar în plasa de protecţie, pe DN 66

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stânca este ţinută doar de plasele de protecţie Foto: A.I.
Stânca este ţinută doar de plasele de protecţie Foto: A.I.

O stâncă s-a desprins de pe un versant din zona Defileului Jiului şi riscă să se prăbuşească pe Drumul Naţional 66, în Gorj.

Bolovanul de mari dimensiuni este ţinut să nu cadă de plasa de protecţie care a fost montată pe pereţii stâncoşi de pe marginea drumului. 

Pericolul este extrem de mare, deoarece în orice moment plasa poate să cedeze şi stânca să se prăbuşească pe partea carosabilă.

Cristi Tudor, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, dă asigurări însă că situaţia este cunoscută şi monitorizată. 

„Cunoaştem această situaţie. Stânca respectivă este stabilă momentan. Se vor face lucrări de golire a plaselor în perioada următoare. Plasele care au fost montate cu ocazia lucrărilor de modernizare îşi dovedesc utilitatea. Probabil că, dacă nu era plasa, bolovanul respectiv ar fi căzut pe drum“, a precizat Tudor.

Vă recomandăm să citişi şi 

Subprefectul de Gorj îi ia în râs pe românii care au asaltat benzinăriile: „Gradul de manipulare e invers proporţional cu nivelul de educaţie“

Lebădă rănită găsită pe o stradă din municipiul Târgu Jiu

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri