Parcările de pe drumurile naţionale, tomberoane pentru gunoiul menajer. „Aşa se întâmplă în toată Oltenia“

0
0
Lucrătorii de la Drumurile Naţionale ridică deşeurile de două ori pe săptămână Foto: DRDP Craiova
Lucrătorii de la Drumurile Naţionale ridică deşeurile de două ori pe săptămână Foto: DRDP Craiova

Lucrătorii de la Drumurile Naţionale din Gorj nu mai fac faţă cantităţilor mari de deşeuri care sunt aruncate în parcările de pe marginea şoselelor, unde sunt amplasate coşuri şi containere.

Acestea sunt umplute cu deşeuri menajere într-un timp foarte scurt, iar parcările devin adevărate focare de infecţie. Lucrătorii de la Secţia Drumurilor Naţionale din Târgu Jiu vin chiar de două ori pe săptămână să ridice deşeurile aflate în parcări, însă tot nu este suficient.

„În multe parcări, cei care aruncă îşi aduc gunoiul în saci de acasă. Probabil că oamenii nu au încheiate contracte pentru colectarea deşeurilor şi din acest motiv aduc gunoiul în parcări. În zonele turistice, aduc deşeurile din cabane, cum ar fi Rânca, Tismana sau Runcu. Cele mai mari probleme sunt în zona Cărbuneşti Sat, Tismana şi Defileul Jiului“, a declarat Cristi Tudor, responsabilul de relaţia cu mass-media din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

El arată că probleme cu deşeurile din parcările drumurilor naţionale sunt întâlnite în toate judeţele din Oltenia. Containerele de gunoi amplasate în parcări sunt destinate participanţilor la trafic.

Licitaţie pentru colectarea deşeurilor reciclabile

Foto: DRDP Craiova

gunoaie drumuri foto DRDP Craiova

DRDP Craiova organizează în această perioadă o licitaţie pentru ridicarea deşeurile reciclabile din parcările de pe drumurile naţionale. „Este o licitaţie în curs de desfăşurare pentru contractarea unei firme care să preia deşeurile reciclabile din parcările de pe drumurile naţionale. Vor amplasa în parcări tomberoane speciale pentru colectarea deşeurilor reciclabile pe categorii. Societatea cu care se va încheia contractul va achita o sumă în schimbul deşeurile reciclabile pe care le va ridica. De asemenea, ne bazăm pe o reducere a cantităţii de deşeuri“, a mai precizat reprezentantul DRDP Craiova.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cine erau pogonicii de altădată din Oltenia. Aveau un rol foarte important în munca câmpului

Şase profesori de la Universitatea „Constantin Brâncuşi“, puşi pe liber de noul rector

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite