Parc fotovoltaic pe acoperişul halelor din Parcul Industrial Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un parc fotovoltaic ar putea fi amplasat pe clădirile din Parcul Industrial Gorj          Foto: Arhivă Adevărul
Un parc fotovoltaic ar putea fi amplasat pe clădirile din Parcul Industrial Gorj          Foto: Arhivă Adevărul

Un parc fotovoltaic va fi amplasat chiar pe acoperişurile halelor din incinta Parcului Industrial  Gorj care funcţionează în localitatea Bumbeşti Jiu.

Un investitor  depus o solicitare la conducerea Parcului Industrial Gorj prin care şi-a anunţat intenţia de a amplasa panouri fotovoltaice pe acoperişurile halelor. 

„Există un interes cert şi s-a depus o cerere scrisă din partea investitorului, urmând să o dezbat cu factorii de decizie care coordonează activitatea Parcului Industrial. Pentru Parcul Industrial ar înseamnă venituri de câteva mii de euro lunar. Dacă intrăm într-un parteneriat cu investitorul problemele ecuaţiei se modifică serios“, a precizat Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial Gorj. 

Panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de cinci hectare

Eftemie Popescu a calculat şi suprafaţa acoperişurilor pe care se vor putea monta panouri fotovoltaice: „Sâmbătă seara am avut o întâlnire cu reprezentanţii societăţii pentru a amplasa panouri fotovoltaice pe acoperişurile halelor industriale. Sunt terase din grinzi de beton şi care sunt propice pentru instalarea de panouri fotovoltaice.

Am făcut nişte calcule şi suprafaţa acoperişurilor acestor hale este de aproximativ 55.000 metri pătraţi, ceea ce înseamnă o putere instalată destul de generoasă şi atractivă pentru investitori.

Am în vedere consumul intern, producţia de energie electrică produsă ar putea fi livrată şi companiilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parcului Industrial Gorj“.

12 firme îşi desfăşoară în prezent activitatea în Parcul Industrial Gorj. 

Vă recomandăm să citiţi şi 

Florin Mergea îşi deschide academie de tenis în oraşul natal. Ce spune fostul jucător de top mondial despre demers

Două asistente din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, sancţionate pentru malpraxis. Ce i-au făcut unui pacient

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite