Două asistente din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, sancţionate pentru malpraxis. Ce i-au făcut unui pacient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două asistente au aplicat o procedură greşită unui pacient                          Foto: SJU Târgu Jiu
Cele două asistente au aplicat o procedură greşită unui pacient                          Foto: SJU Târgu Jiu

Două asistente medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au fost sancţionate cu diminuarea salariului, deoarece au aplicat o procedură greşită unui pacient, situaţie care a dus la producerea unor răni la mână.

„Comisia de cercetare disciplinară a finalizat raportul în ceea ce priveşte aspectele prezentate în mass media, în data de 11 aprilie 2022, legate de cazul unui pacient al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

În baza raportului întocmit de comisia de cercetare disciplinară, pe data de 3 mai 2022, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a decis sancţionarea a două asistente medicale care au avut în grijă pacientul, în perioada internării acestuia în Secţia Medicină Internă I.

Astfel, au fost sancţionate două asistente medicale cu „reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de 30 de zile”, respectiv cu „reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de trei luni de zile”. În acest sens, urmează a fi emise dispoziţiile de sancţionare disciplinară pentru cele două angajate ale Secţiei Medicină Internă I.

Cele două salariate nu au mai fost sancţionate disciplinar în trecut“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Tăiat la mână

Vasilica Eugenia Duvlea, fiica pacientului, a sesizat conducerea spitalului după ce l-a găsit pe tatăl său cu răni la mână în momentul în care a fost externat : „Când m-am dus să îl iau pe tatăl meu de la spital, am observat că este tăiat la mână şi cu răni foarte urâte. Tatăl mi-a povestit că în momentul în care o asistentă a vrută să-i scoată flexura nu a putut să-i dea jos bandajul şi a băgat foarfeca, astfel că l-a tăiat la mână“.

Ea a menţionat că tatăl său nu era nici măcar bandajat la mână şi l-a curăţat ea cu apă oxigenată. 

Eugeniu Bercan, din Târgu Jiu, a fost internat pe data de 4 aprilie la Secţia Medicală cu unele afecţiuni respiratorii.

Vă recomandăm să citiţi şi 

Casa monument în care a locuit revoluţionarul Tudor Vladimirescu ar putea fi cumpărată de Consiliul Judeţean Gorj. Costă două milioane de euro

De când se va putea circula pe Transalpina şi Transfăgărăşan, cele mai înalte drumuri montane din România

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite