Olimpicul genial de la internat. Mario Scurtu a câștigat trei medalii la olimpiadele naționale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mario Scurtu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, a obținut un nou rezultat remarcabil. Acesta a câștigat premiul al II-lea și medalia de aur la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică de la Iași.

Liceanul Mario Scurtu a câștigat a treia medalie din acest an Foto: Facebook/Mario Scurtu
Liceanul Mario Scurtu a câștigat a treia medalie din acest an Foto: Facebook/Mario Scurtu

„Pentru a patra participare cu succes de anul acesta la o olimpiadă naţională! Suntem mândri de tine. Felicitări şi domnului profesor Gheorghe Neamţu, care te-a pregătit pentru aceste rezultate extraordinare!“, au transmis reprezentanții Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu.

Anul acesta, Mario s-a calificat la patru olimpiade naționale. Liceanul din Gorj a obținut medalii la trei dintre competiții: medalie de bronz la Olimpiada națională de Matematică, medalia de aur și mențiune din partea Ministerului Educației la Olimpiada Națională de Fizică și medalia de aur la Olimpiada Națională de Astrofizică.

„Este o pasiune foarte mare față de științele exacte și de aspirație foarte înrăită către acest vis, care este corelat cu pasiunea mea pentru Cosmos, astfel că s-a născut pasiunea mea pentru Fizică și, ulterior, Matematică sub formă de instrument al Fizicii și, apoi, disciplinele conexe, cum ar fi Lingvistica, și mai specializată, cum este Astrofizica“, a explicat olimpicul

Mario Scurtu locuiește într-o comună de lângă Târgu Jiu, Lelești, și face zilnic o navetă de 30 kilometri dus-întors. Atunci când programul este încărcat, Mario rămâne în căminul liceului pentru a nu mai pierde timpul pe drum. 

Își dorește să studieze la o universitate din SUA

Mario Scurtu vrea să studieze la o universitate din Statele Unite ale Americii.

„După ce termin liceul, aş vrea să continui studiile în străinătate, pentru că am o pasiune faţă de Fizică şi Astrofizică. Mă văd studiind și profesând în fizică. Vreau să ajung în Statele Unite ale Americii cu ajutorul unei burse. Încă nu m-am decis asupra unei universități, pentru că va depinde și de rezultatele din anii viitori. Mi-aș dori să activez în domeniul astrofizicii sau al fizicii. Cercetarea în ţara noastră, în aceste domenii, nu este bine finanţată. Nu am prea multe posibilităţi de dezvoltare”, spune Mario Scurtu.

Acesta își dorește foarte mult să lucreze la NASA sau în domeniul cercetării.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite