O sală de sport şi un stadion care au costat o avere stau mai mult nefolosite la Târgu-Jiu. Suma totală cheltuită până acum: 24 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Târgu-Jiu a fost dată în folosinţă la începutul anului 2018 o sală de sport nouă care stă mai mult închisă. Investiţia de 2 milioane de euro a fost aprobată în 2014, în vremea mandatului de premier al lui Victor Ponta, care reprezenta judeţul Gorj în Parlamentul României.

La vremea respectivă, oraşul avea două echipe, de handbal şi de baschet, care jucau în primele ligi. Mai mult, în urmă cu patru ani, echipa de baschet a câştigat Cupa României, iar în 2015 a ocupat locul III în competiţia europeană FIBA EuroChallenge. Acum, cele două echipe joacă în ligile inferioare după ce principalul finanţator, Complexul Energetic Oltenia, şi-a retras sponsorizarea.

Două competiţii, de la inaugurare

De la inaugurare şi până în prezen, în noua Sală a Sporturilor din Târgu Jiu s-au desfăşurat doar două competiţii sportive: Campionatul European de Box juniori şi un concurs naţional de dansuri sportive. În rest, în sală a mai avut loc un festival de muzică şi dansuri, iar oficialii locali au mai anunţat că în toamnă va avea loc acol un concert al lui Smiley. „Pregătim un regulament pentru a putea avea condiţiile foarte clar stabilite: ce facem noi şi ce obigaţii îşi asumă cei care vor veni să folosească această sală. Vor fi condiţii diferite: una este să se desfăşoare un spectacol şi să se încaseze anumite sume şi alta este pentru competiţiile în care sunt angrenate echipele din judeţul Gorj la care ne limităm doar la achitarea costurilor legate de utilităţi“, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Imagine indisponibilă

„Nu ştiu dacă avem banii necesari“

Bogdan Chepea, directorul echipei de handbal CS UCB Târgu Jiu, aflată acum în Liga a II-a, spune că-şi doreşte să joace în Sala Sporturilor, dar că nu dispune de fonduri: „Urmează să facem o solicitare către Primăria Târgu Jiu ca să ne desfăşurăm antrenamentele şi meciurile oficiale în Sala Sporturilor. Probabil că se va solicita o sumă pentru a folosi sala, dar, din păcate, la capitolul finanţare stăm mai prost. Nu ştiu dacă avem banii necesari să achităm o chirie, astfel că nu ştiu dacă o să jucăm sau o să ne antrenăm acolo“. Echipa de handbal este finanţată de Universitatea „Constantin Brâncuşi“ Târgu Jiu şi de Consiliul Judeţean Gorj.

Noua sală de sport are peste 1.200 de locuri pe scaune rabatabile, sala de conferinţe, tribună VIP cu peste 100 de locuri. Este dotată cu instalaţie de climatizare, de avertizare în cazul incendiilor şi de stingere a focului.


Imagine indisponibilă

Stadionul cu acoperiş „sensibil“

În Târgu Jiu s-a mai construit în zona centrală şi un stadion nou, deşi în prezent nu mai există o echipă de fotbal din Gorj care să evolueze în Liga I. Compania Naţională de Investiţii a cheltuit aproximativ 22 de milioane de euro pentru construcţia arenei, care are 12.500 de locuri acoperite, parcare subterană cu 300 de locuri, hotel de patru stele şi spaţii comerciale. Cu toate că stadionul a fost construit aproape în totalitate, stă nefolosit din toamna anului 2017.

Echipa de fotbal Pandurii Tg. Jiu, care joacă acum în Liga a II-a, şi-a amenajat un teren sintetic în imediata apropiere pentru a putea disputa meciurile de acasă. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a prezentat o situaţie cu lucrările care mai trebuie executate la partea exterioară (alei de acces, racordarea la utilităţi), dar şi remedierea unor probleme care nu erau cuprinse în proiectul iniţial, cum ar fi refacerea instalaţiei de încălzire a gazonului. Valoarea lucrărilor care mai trebuie realizate se ridică la 23 milioane de lei. Recent, fostul şef al Poliţiei Gorj a filmat şi a postat pe Facebook un film în care se vede cum apa se scurge în şiroaie prin acoperişul stadionului.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri