O bucată de tencuială a căzut în timpul orelor, într-o sală de curs de la un liceu din Târgu Jiu afectat de cutremure

0
Publicat:

O porțiune de câțiva centimetri din tavanul unei săli de clasă din cadrul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu s-a desprins și a căzut chiar în timpul cursurilor. 

O porțiune mică din tavanul unei săli de curs a căzut Foto: CNTV
O porțiune mică din tavanul unei săli de curs a căzut Foto: CNTV

Din fericire, niciun elev nu a avut de suferit, însă sperietura a fost mare, mai ales că clădirea liceului din Târgu Jiu, care este monument istoric, a fost afectată în urma cutremurelor din luna februarie a acestui an, când în județul Gorj au avut loc mai multe seisme, cel mai puternic fiind de intensitate 5,7 grade.

Porțiunea din tavan s-a prăbușit atunci când lucrătorii unei firme din București care efectuează o expertiză au dat o gaură prin tavan. Reprezentanții firmei au dat asigurării conducerii școlii că nu există niciun fel de pericol deoarece zona de unde ridică probe se află deasupra holului.

„Lucrătorii firmei care face expertiza pentru reabilitarea clădirii și care lucrează de mai bune de o săptămână și recoltează probe de peste tot, în timp ce se aflau în pod și recoltau probe pentru a încheia expertiza, au dat o gaură și o bucățică de tencuială a căzut într-o sală de clasă de la etaj, între rândurile de bănci . A căzut aproape de banca unui elev. S-a întâmplat în timpul cursurilor. Elevii s-au speriat foarte tare, în perspectiva în care suntem în perioada de după cutremure. Nu a fost nimeni rănit“, a explicat Cristina Goanță, directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“.

Porțiunea de tencuială care a căzut a avut doar trei centimetri.

Sala a fost închisă

Sala de curs în care a avut loc acest incident a fost închisă.

„I-am chemat pe cei de la ISU Gorj care au curățat zona respectivă. Am închis sala de clasă respectivă. Expertiza este aproape de final“, a mai adăugat Cristina Goanță.

Echipa care se ocupă de aceste lucrări este formată dintr-un arhitect de la București, de la Facultatea de Construcție, experți, și experți.

Mai multe clădiri monument istoric din Târgu Jiu au fost afectate în urma cutremurului de 5,7 grade. Este vorba de Prefectura Gorj, sediul Primăriei Târgu Jiu, biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel, dar și clădirea Colegiului Național Tudor Vladimirescu. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite