Minoră din Gorj vaccinată cu un ser greşit şi în lipsa părinţilor. Poliţia a deschis un dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minora a fost vaccinată cu un ser greşit
Minora a fost vaccinată cu un ser greşit

O minoră în vârstă de 17 ani, din comuna Bengeşti Ciocadia, judeţul Gorj, a fost vaccinată cu un ser greşit şi fără acordul scris al părinţilor. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj şi Poliţia au deschis anchete în acest caz.

Adolescenta a fost vaccinată cu serul de la Johnson & Johnson, în loc de Pfizer, care este folosit la această categorie de vârstă. În plus, după ce au imunizat-o, cei de la centrul de vaccinare din municipiul Târgu Jiu au constatat că este minoră şi că era nevoie de prezenţa unuia dintre părinţi. 

Fata se programase în urmă cu câteva zile pentru a se vaccina. Ea a venit împreună cu o prietenă şi mama acesteia. Minora avea acordul părinţilor, dar reglementările în vigoare impun să fie însoţită de unul dintre părinţi. „Părinţii au ştiut că vine să se vaccineze, dar nu au putut să vină. Mama ei este profesoară. Patru persoane de la centru au avut cartea de identitate în mână, dar niciuna nu a sesizat că nu avea vârsta de 18 ani. Eu am venit cu mama, deşi am vârsta de 18 ani“, a spus tânăra care o însoţea pe minoră.

Adolescenta nu a avut reacţii adverse în urma administrării vaccinului. 

DSP Gorj a deschis o anchetă

DSP Gorj a deschis o anchetă în acest caz: „A fost programată de o prietenă pe lista de aşteptare cu vaccinul Johnson & Johnson. Are vârsta de 17 ani şi 8 luni. A fost o eroare a registratorului, pentru că nu a observat vârsta solicitantului. Nu a observat că nu a împlinit 18 ani şi avea nevoie de acordul părinţşilor, care nu este decât verbal. În centru nu a spus că este minoră, dar nu scuză cu nimic greşeala registratorului, care nu a verificat suficient de bine. Nu era eligibilă penmtru vaccinare cu Johnson & Johnson, care se face doar persoanelor de peste 18 ani“, a precizat Narcis Stoian, directorul DSP Gorj.

Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. 

„Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi cu privire la faptul că o tânără de 17 ani,  din comuna Bengeşti - Ciocadia, s-a prezentat la un centru de vaccinare din municipiul Târgu Jiu, urmare a unei programări din ziua precedentă, ocazie cu care a solicitat vaccinarea, aceasta optând pentru un vaccin care se administrează doar persoanelor majore, ceea ce s-a şi realizat de către personalul centrului“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite