Ministerul de Interne şi sindicatele se bat pe eroii care au salvat de la moarte o adolescentă de 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii de la Europol susţin că poliţistul prezentat drept „Erou al Zilei“ nu a participat la misiune foto: www.mai.gov.ro/
Sindicaliştii de la Europol susţin că poliţistul prezentat drept „Erou al Zilei“ nu a participat la misiune foto: www.mai.gov.ro/

Ministerul Afacerilor Interne este acuzat de sindicate că comis o gafă, după ce a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care a prezentat intervenţia unui poliţist din Târgu Jiu, însă în realitate, susţin sindicaliştii, alţi doi poliţişti au participat la misiunea respectivă. Surse din minister spun însă că de fapt atât poliţistul prezentat de ei, cât şi cei despre care vorbesc sindicatele au participat la salvarea unei adolescente.

UPDATE:

Reprezentanţii Poliţiei Gorj au comunicat, după acest diferend, că poliţistul Cătălin Milca a participat la acţiunea de salvare a adolscentei, dar că a avut un rol mai important în a doua etapă a misiunii, după ce fata a fost coborâtă din bloc de alţi doi colegi, ea având nevoie de sprijin emoţional şi consiliere, pentru a depăşi trauma suferită: 

Ştirea iniţială: 
 

Poliţistul Cătălin Milca, din Târgu Jiu, a fost desemnat „Eroul Zilei“ de către MAI, deoarece acesta ar fi intervenit pentru a salva o adolescentă care voia să se arunce de la geamul unui apartament de bloc. 

În realitate, susţin sindicaliştii de la Europol Gorj, doi poliţişti  -alţii decât cel nominalizat! - ar fi cei care au convins fata să renunţe la gestul suicidal.

„Realitatea însă este cu totul alta şi nu înţelegem cine a dorit deformarea adevărului prin înlocuirea eroilor care şi-au îndeplinit datoria cu profesionalism ca de fiecare dată.

Astfel, în data de 16.02.2022 colegii noştri, ag. Merişor Răzvan şi ag. Stăiculescu Andrei, din cadrul Biroului Ordine Publică Târgu-Jiu, au fost sesizaţi cu privire la faptul că o adolescentă în vârstă de 14 ani se află încuiată într-un apartament, intenţionând să se sinucidă.

Răzvan şi Andrei nu au stat pe gânduri şi s-au deplasat de urgenţă la faţa locului unde au empatizat cu problemele întâmpinate de minoră, iar în urma discuţiilor şi negocierilor purtate cu aceasta au reuşit să o convingă să le deschidă uşa apartamentului, renunţând la gestul suicidal.

Imediat colegii noştri au condus-o pe adolescentă la ambulanţa ce se afla în faţa blocului unde a primit asistenţă medicală, ulterior purtând discuţii şi cu negociatorul din cadrul IPJ Gorj  care a sosit la faţa locului după ce minora în cauză se afla în afara oricărui pericol.

Nu dorim să fim înţeleşi greşit şi nu contestăm profesionalismul colegului nostru Cătălin, însă ne vedem datori «Să dăm Cezarului ce e al Cezarului», felicitându-i cu această ocazie pe Răzvan şi Andrei, adevăraţii eroi ai IPJ Gorj care prin promptitudinea şi profesionalismul de care au dat dovadă au reuşit să salveze viaţa adolescentei.

Tot pe această cale rugăm colegii care se ocupă de administrarea paginii de Facebook a M.A.I. să îşi facă treaba la fel de bine precum cei din operativ!!!“, se arată într-o postare a sindicatului Europol“, au transmis reprezentanţii Europol Gorj. .

Vă recomandăm să citiţi şi

Grav accident de muncă la Complexul Energetic Oltenia. Un salariat în vârstă de doar 33 de ani a murit electrocutat

Perspectivă: 2.000 de concedieri până la sfârşitul anului la o companie de stat din sectorul energetic

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite