Medicul Dana Vodislav, schimbată din funcţia de şef al Secţiei de Oftalmologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Dana Vodislav a fost înlocuită din funcţia de şef al Secţiei de Oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, după ce a fost arestată în dosarul permiselor obţinute cu şpagă.

Medicul Dana Vodislav a fost demisă din funcţie în această dimineaţă de către conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, în urma scandalului permiselor obţinute cu şpagă. Aceasta a fost înlocuită cu medicul Letiţia Barbu. „A fost schimbată din funcţie şi i s-a suspendat contractul de muncă, în conformitate cu prevederile legale până la soluţionarea cauzei“, a spus Claudia Manu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. 

Conducerea unităţii spitaliceşti a luat această hotărâre, după ce cadrul medical a fost implicat în scandalul mafiei permiselor auto. Vodislav a fost înlocuită cu medicul Letiţia Barbu, care va ocupa funcţia până la organizarea concursului pentru ocuparea postului de şef al Secţiei de Oftalmologie. 

Trei medici au fost arestaţi

Dana Vodislav a fost arestată preventiv pe o perioadă de 29 de zile pentru trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu. Alţi doi medici, Elena Băltăreţu Dinică şi Rodica Lehner, au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 29 de zile.

Fişe medicale eliberate fără efectuarea analizelor

În acest dosar au fost folosiţi investigatori sub acoperire. Acestora li s-au promis că le vor fi obţinute fişe medicale contra cost fără să fie examinaţi din punct de vedere medical, dar şi mai grav şi avize psihologice. „Acordarea unor astfel de fişe medicale, fără consultarea cursantului, poate avea şi consecinţe negative, de punerea în pericol a circulaţiei pe drumurile publice în condiţiile în care unii solicitanţi pot suferi de unele afecţiuni, în special cele oftalmologice, dar şi neurologice, care sunt incompatibile cu statutul de conducător auto, afecţiuni care nu sunt constatate de către medic, în lipsa unor controale corecte“, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite