Marcaje după ureche pe strada cu șase treceri de pietoni în nici 200 de metri

0
Publicat:

Marcajele rutiere au fost făcute după ureche pe o stradă asfaltată recent din municipiul Târgu Jiu, pe care au fost trasate nu mai puțin de șase treceri de pietoni pe o distanță de aproximativ 200 de metri, iar linia de demarcație între sensurile de mers este discontinuă, astfel că se permite depășirea, ceea ce contravine Codului Rutier.

Șase treceri de pietoni au fost puse pe strada Nicolae Iorga Foto: Alin Ion
Șase treceri de pietoni au fost puse pe strada Nicolae Iorga Foto: Alin Ion

„Este o încălcare flagrantă a Codului Rutier. Nu este permisă manevra de depășire în astfel de zone, însă marcajul rutier arată altceva. Nu are cum ca Biroul Rutier să dea aviz pentru un asemenea marcaj, pentru că este contrar legii“, a spus un polițist rutier, care a vrut să-și păstreze anonimatul.

În schimb, Bogdan Bejinaru, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, care face parte și din Comisia de Circulație de la nivelul municipalității, susține că s-a obținut aviz de la Poliția Rutieră pentru realizarea unor marcaje de acest fel.

„A fost întocmit proiectul în anul 2018 și s-a obținut avizul de la Poliția Rutieră“.

Acesta spune că în vara acestui an se va modifica marcajul rutier pe strada Nicolae Iorga, în urma unei analize în Comisia de Circulație.

Și Adrian Drulă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, susține că proiectantul s-a ocupat de obținerea tuturor avizelor, iar constructorul a respectat întocmai proiectul.

Reprezentanții Poliției Gorj nu au comunicat dacă marcajele au fost efectuate cu aviz, având nevoie de mai multe zile pentru a formula un răspuns.

„S-a înregistrat o lucrare și când o să se finalizeze vă vom furniza informațiile solicitate“.

Conform Primăriei municipiului Târgu Jiu, investiția în modernizarea străzii a costat trei milioane de lei.

Localnicii reclamă alte probleme în zona Narciselor

Localnicii din zona Narciselor sunt și ei nelămuriți cu privire la trasarea atât de multor treceri.

Nu știu la ce era nevoie de așa de multe treceri de pietoni mai ales că peste drum este loc viran. Sunt alte probleme în zonă care ar fi trebuit rezolvate, cum ar fi lipsa unor coșuri de gunoi. Iarba nu este tunsă. Mai este și un lac colmatat, care miroase urât“, spun oamenii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite