Mădălina Berbecel, implicată în dosarul Greblă

0
0
Mădălina Berbecel, apropiata lui Marin Condescu
Mădălina Berbecel, apropiata lui Marin Condescu

Femeia de afaceri Mădălina Berbecel, apropiata fostului lider de sindicat Marin Condescu, apare în dosarul în care procurorii anticorupţie au început urmărirea penală împotriva judecătorului de la Curtea Constituţională, Toni Mihail Greblă.

Conform anchetatorilor, afaceristul Ion Bîrcină, finul lui Toni Mihail Greblă, a fost interesat să exporte cereale, materiale de construcţii sau produse de minerit în Rusia şi Moldova. Astfel, Toni Greblă ar fi întreprins demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între finul său, turcul Corekci Sevket, cetăţeanul moldovean Victor Dolghi şi Constantin Bartolomeu Săvoiu, cunoscut ca «Generalul». 

Anchetatorii mai susţin că Ion Bîrcină, Lorena Oneaga (asistent manager în cadrul SC Silvomet Grand SRL), Bartolomeu Constantin Săvoiu, Sevket Corekci şi Constantin Anton au participat, anul trecut, în Turcia, în Instambul, la expoziţia de franciză în domeniul agro-alimentar. „În anturajul grupului se află şi Mădălina Berbecel, care, în cursul lunii iunie 2014, a înfiinţat Întreprinderea Individuală Irina Mădălina Berbecel, existând informaţii că se urmăreşte transferul către această entitate a activităţilor comerciale derulate iniţial pe SC Gardena River SRL. De precizat faptul că Victor Dolghi este asociat la SC Blue Energie Group SRL împreună cu Vladislav Chetrar şi Mihai Prundianu, acesta din urmă fiind un apropiat al lui Bîrcină Ion şi al lui Greblă Toni", spun anchetatorii.

„Grup infracţional organizat“

Potrivit DNA, Greblă l-ar fi ajutat pe finul său să exporte produse în Rusia, ţară aflară sub embargou. „Împreună cu alte persoane, suspectul Toni Greblă a constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a iniţia raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) pe linia România – Federaţia Rusă, cu interpunerea Turciei, pentru eludarea deciziei de instituire de către Rusia a unui embargou unilateral asupra importului de produse agro-alimentare din Uniunea Europeană. În acest sens, membrii grupului s-au întâlnit de mai multe ori, atât în ţară, cât şi în afara ţării, acţionând coordonat pentru îndeplinirea scopului pentru care s-au constituit. În perioada 2014 – 2015, aceştia au efectuat acte pregătitoare în vederea săvârşirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, prev. de art.273 din Legea nr.86/2006 – Codul Vamal“, se arată într-un comunicat al DNA.

Mai multe - Târgu-Jiu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite