Investiții ale unor companii ucrainene în Târgu Jiu: înființează sute de locuri de muncă și oferă salarii de minimum 700 de euro

0
Publicat:

Două companii din Ucraina și-au relocat activitatea și investesc în municipiul Târgu Jiu în unități de producție în cadrul cărora vor lucra sute de salariați.

Una dintre companiile din Ucraina au început activitatea Foto: Gorjonline.ro
Una dintre companiile din Ucraina au început activitatea Foto: Gorjonline.ro

Este vorba de compania Variant Group, o firmă puternică, aflată în top 10 pe parte de producție. Aceasta va produce componente și subansamble, pentru industria agroalimentară, în halele preluate, vara trecută, de la fostul combinat de ciment.

Halele și echipamentele de producție au fost montate și activitatea a demarat, urmând să se dezvolte.

La această societate se pot angaja cetățeni români, dar și ucraineni refugiați. Conform pregătirii profesionale, salariile pornind de la 3.500 de lei lunar, spun reprezentanții firmei. Programul de muncă va fi între 8.00 – 17.00, cu pauză de masă inclusă.

„Salariile sunt bune și pornesc de la 700 de euro“

O altă companie va desfășura în municipiul Târgu Jiu activitate în domeniul echipamentelor agricole și de irigații.

Aproape 500 de persoane vor fi angajate în următorii doi ani, potrivit lui Romeo Chiriac, direcției Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Gorj: „Investitorii au anunțat că angajează personal. Este vorba de sute de locuri de muncă. Practic, producția constă în țeavă subțire rectangulară și rotundă pentru mobilier grădină, birotică și irigații. Sunt două firme care vor investi. Vor face containere de marfă. Până în anul 2025, vor fi angajate 450 de persoane. Ne-am întâlnit și le-am prezentat modalitatea de a se înregistra în baza noastră de date, în sistemul de mediere a muncii. Salariile sunt bune și pornesc de la 700 de euro, ceea ce înseamnă un nivel ridicat la nivelul municipiului Târgu Jiu. Au nevoie de lăcătuși mecanici, de stivuitoriști, de sudori. Le-am oferit varianta, în situația să-i sprijinim cu unele cursuri de formare profesională, pentru că se vor derula în cadrul unității“, a precizat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite