Infracţionalitatea a înregistrat o scădere accentuată în Gorj. Furturile s-au redus cu 44%, iar tâlhăriile cu 75%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infracţionalitatea s-a redus semnificativ în Gorj
Infracţionalitatea s-a redus semnificativ în Gorj

Infracţionalitatea a înregistrat o scădere accentuată în judeţul Gorj în luna martie, de când au început să se aplice măsurile de restricţionare a circulaţiei, pentru a stopa răspândirea indecţiilor cu noul coronavirus.

Conform Poliţiei, furturile, tâlhăriile, infracţiunile stradale s-au redus semnificativ. De asemenea, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut semnificativ.

 Astfel, numărul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu peste 38%, faţă de perioada similară a anului trecut.

Infracţiunile contra patrimoniului sunt, în luna martie, în scădere cu 43,52%. Astfel, infracţiunile de furt au scăzut cu 43,95%, iar tâlhăriile cu 75%.

Faptele de loviri sau alte violenţe au scăzut cu 35,51%, iar infracţiunile stradale cu 26,7%.

„Siguranţa rutieră este o prioritate pentru Poliţia Română, rezultatele activităţilor de prevenire a accidentelor desfăşurate de poliţişti fiind vizibile în scăderi la toţi indicatorii.

Astfel, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 50%, persoanele decedate reprezintă acelaşi procent ca în perioada similară (o persoană decedată), iar numărul răniţilor grav a scăzut de la 7 la 5“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Gorj.

A crescut numărul de cazuri de violenţă în familie

În schimb, numărul faptelor de violenţă în familie a crescut. „În luna martie 2020, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, a crescut numărul infracţiunilor sesizate cu peste 60%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliţiei a crescut. Din totalul faptelor de violenţă în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violenţe“, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.  

.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite