Producătorii agricoli din Oltenia pot să-şi vândă produsele pe o platformă online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fermierii au posibilitatea să-şi vândă produsele pe o platformă online
Fermierii au posibilitatea să-şi vândă produsele pe o platformă online

butic.transatravel.ro este primul magazin online din Oltenia cu produse puse la dispoziţie de producătorii agricoli. A fost lansat sâmbătă şi deja 12 fermieri s-au înscris şi îşi vând produsele prin intermediul site-ului.

Platforma online face parte din proiectul „Agricoop“, finanţat din fonduri europene, care îşi propune sprijinirea sectorului agricol prin înfiinţarea de cooperative. 

Pe platforma online sunt înscrişi 12 producători agricultori din Mehedinţi, Vâlcea, Olt şi Gorj. „Suntem deschişi pentru toţi producătorii locali. Deocamdată nu plătesc nicio taxă. Prin intermediul magazinului online se pun la dispoziţie produse lactate, carne, carne de miel în carcasă, legume, verdeţuri, produse apicole, ouă etc. Comanda produselor se face online şi fermierii le duc acasă. Comanda minimă este 200 de lei dintr-un judeţ în altul, iar în interiorul aceluiaşi judeţ, transportul este gratuit. Producătorul agricol asigură transportul produselor“, a precizat Marinel Strâmbulescu, coordonatorul proiectului „Agricoop“ pentru judeţul Gorj. 

Platforma a fost lansată într-o perioadă în care vânzările online sunt în creştere

agricoop

Magazinul online a fost lansat tocmai în perioada în care se pune tot mai mult accent pe vânzarea online. Marinela Strâmbulescu a precizat desfacerea produselor este o problemă a producătorilor agricoli şi s-a gândit în acest fel să vină în întâmpinarea lor: „Un astfel de spaţiu pentru vânzarea produselor fermierilor este necesar. Ei trebuie să-şi prezinte produsele, mai ales că sunt de calitate superioară, realizate din ingrediente naturale, în propriile gospodării. Sunt fermieri care rămăn cu tone de brânză în stoc pentru că întâmpină probleme în privinţa desfacerii“. 

250 de fermieri au fost sprijiniţi

Proiectul „Agricoop“ se desfăşoară la nivel naţional şi îşi propune să-i sprijine pe fermieri să se asocieze în cooperative: „Toţi producătorii vor beneficia de suportul meu pentru a le prezenta beneficiile cooperării, facilităţile fiscale şi alte drepturi pe care le au. Propiectul este în derulare. Eu mă ocup de judeţele Gorj şi Vâlcea, în care trebuie înfiinţate 16 coopperative. Proiectul a început la finalul lui 2018 şi se derulează până la jumătatea anului viitor. Oferim şi consultanţă gratuită la contabilitate. Ne dorim nu doar să bifăm indicatori în proiect, ci să fie funcţionali. Până acum, 250 de fermieri au fost consiliaţi şi au fost înfiinţate 11 cooperative“.

„Magazinul acesta online este binevenit“

Simona Cotorcea, în vârstă de 34 de ani, din localitatea Novaci, deţine împreună cu soţul său o fermă cu 16 bovine. Familia de fermieri realizează toate produse lactate.  „Sunt înscrisă în această platformă online şi fac parte din Consiliul de Administraţie al Cooperativei «Plaiuri Novăcene». Înainte de a ne înscrie în cooperativă noi nu puteam să vindem decât lapte la abonaţi şi viţei, dar acum ne-am autorizat şi producem o gamă diversificată de produse lactate. Am ales să rămânem în satul nostru şi să continuăm această activitate tradiţională pe care au desfăşurat-o şi bunicii noştri“.

Fermiera ne povesteşte că pe platoforma butic.transatravel.ro există un cont al cooperativei, iar clienţii pot să comande produsele dorite, după care se deplasează şi le pune la dispoziţia clienţilor fără costuri suplimentare. „Am înţeles că, deja, au venit câteva comenzi, dar aşteptăm să se strângă mai multe comenzi. Magazinul acesta online este binevenit în această perioadă şi ne ajută foarte mult, mai ales că este şi o perioadă cu restricţii“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite