Gorjean atacat și rănit de un urs în timpul unei partide de vânătoare. Victima a ajuns la spital

0
Publicat:

Un bărbat de 58 de ani, din comuna Lelești, județul Gorj, a fost atacat de un urs și a fost rănit, în dimineața zilei de duminică, 26 noiembrie, în timp ce participa la o partidă de vânătoare în pădurea din localitatea Lelești, de lângă Târgu Jiu.

Ursul a atacat un gorjean într-o pădure aflată în apropiere de Târgu Jiu Foto: Arhivă personală
Ursul a atacat un gorjean într-o pădure aflată în apropiere de Târgu Jiu Foto: Arhivă personală

La orele 9,50, la Inspectoratul Județean de Jandarmi «Tudor Vladimirescu» Gorj a primit un apel 112 prin Serviciul Național de Urgențe. Din pădurea din localitatea Lelești, în timpul organizării unei partide de vânătoare, o persoană a fost atacată de urs. La fața locului a fost direcționată echipa de intervenție din cadrul Jandarmeriei Gorj, iar persoana implicată a fost dusă la spital de către un echipaj de ambulanță. Atunci când echipajul de jandarmi a ajuns la fața locului, ursul nu se mai afla acolo“, a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

Posibile fracturi

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au transmis că bărbatul a ajuns la spital cu mai multe traumatisme la brațe și se investighează posibile fracturi. Acesta se află într-o stare stabilă și va rămâne internat în spital.

Sat întreg terorizat de urși

Localnicii unui sat din județul Gorj trăiesc cu spaima că vor fi atacați de urși, după mai multe „vizite” ale animalelor. În urmă cu două săptămâni, Maria Dârnu (70 de ani) a rămas fără provizii, pentru că o ursoaică și puii săi au intrat în casă în două nopți la rând și au luat toate alimentele. Femeia locuiește la marginea satului Sârbești, într-o zonă puțin mai izolată.

Primarul comunei Alimpești, Victor Drăgulescu, crede că este vorba de urși aduși din alte zone din țară: „Cel mai probabil sunt urși care au fost relocați din alte zone, deoarece sunt obișnuiți cu oamenii, dar oricând pot să devină periculoși. Suntem în faza de întocmire a documentelor necesare în vederea capturării și relocării urșilor care intră în gospodării“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite