GALERIE FOTO Luptă pentru Disneyland de Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Târgu-Cărbuneşti vor să transforme Pădurea Stejeret, de la marginea oraşului, într-o oază de relaxare. Singura piedică în accesarea fondurilor europene o reprezintă faptul că Ocolul Silvic refuză să cedeze pădurea seculară şi să o treacă în domeniul public.

Succesul pe care l-au avut Zilele Oraşului Târgu-Cărbuneşti, încheiate recent şi la care au fost prezenţi peste 10.000 de oameni din tot Gorjul, i-a determinat pe reprezentanţii primăriei să ia decizia de a transforma Pădurea Stejeret într-un adevărat parc de distracţii, cu ajutorul fondurilor europene. Înainte să depună proiectul, edilii au nevoie şi de actele de proprietate, pe care Ocolul Silvic din localitate susţine că le are deja.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO de la ZILELE ORAŞULUI TÂRGU-CĂRBUNEŞTI!

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO de la ZILELE ORAŞULUI TÂRGU-CĂRBUNEŞTI!

„Este vorba de 5,8 hectare de pădure seculară de stejar şi s-au făcut demersuri la Ministerul Mediului şi Pădurilor să se ia măsuri, pentru că este cuprinsă în programul Ocolului Silvic şi vor să o taie. Mă voi opune. Am luat toate hârtile cadastrale din 1983 până în prezent, nu figurează niciunde acea parcelă ca fiind a lor, ci a aparţinut Consiliului Popular. Am mutat Zilele Oraşului acolo şi, printr-o hotărâre a Consiliului Local, am trecut-o în domeniul public al primăriei, pentru că vreau să fac în acel loc un Disneyland de Cărbuneşti. Sunt nişte acte de accesare a fondurilor europene, însă trebuie mai întâi să arătăm că proprietatea se află în domeniul public. Vreau acolo o scenă modernă acoperită, păstrând tradiţia locului, în partea stângă câteva căsuţe vechi, aşa ca la Curtişoara, fântâni arteziene, gazon, terenuri de sport, tobogane de dimensiuni impresionante, chiar şi o mini grădină zoologică, parcuri de joacă, dar prima dată vreau să mă ocup de proprietate“, declară primarul Mihai Mazilu.

Oricât de mult şi-ar dori locuitorii oraşului să aibă varianta gorjenească a parcului Disneyland la ei acasă, reprezentanţii Ocolului Silvic sunt hotărâţi să ceară sprijinul judecătorilor pentru a demonstra că deţin acte pe această suprafaţă de pădure seculară. „Ar fi o idee minunată. De Zilele Oraşului, cinci la număr-un record, Bere Gratis, Maria Dragomiroiu şi alţi artişti de seamă au răsunat în acea pădure. A fost de vis cu acea scenă amplasată în aer liber, cu măsuţe, tiribombe, mici şi bere şi cred că un Disneyland la Cărbuneşti ar aduce mulţi turişti în zonă. Nu pot fi de acord cu tăierea pădurii, pentru că sunt aici stejari vechi de mai bine de 150 de ani“, a spus Ramona Elena, din localitate.

Autorităţile locale se aşteaptă să ajungă în instanţă. „Cu siguranţă Ocolul Silvic îmi va contesta în instanţă hotărârea de Consiliu Local, dar eu ca primar îmi exprim punctul de vedere şi sunt convins că Justiţia îmi va da dreptate, niciodata acel colţ de pădure arvunit la tăiere nu va aparţine Ocolului Silvic“, a încheiat edilul-şef Mihai Mazilu, precizând că varianta gorjenească a Disneyland va fi o miniatură a celor din California, Paris, Florida, Tokyo şi Hong-Kong.

Reprezentanţii primăriei s-au gândit că o investiţie cu fonduri europene ar atrage turiştii ca un magnet, dar şi investitori. În oraş şi-a încercat norocul în 2006 şi Irinel Columbeanu, însă fabrica de materiale de construcţii nu mai funcţionează din primăvara anului 2009. Acum, omul de afaceri mai trece prin localitate doar să-şi achite impozitul anual de 65.000 de lei către bugetul local.

Nu rata săptămânalul ADS Târgu-Jiu, care a apărut de ieri la chioşcuri, pentru a afla reacţia celor de la Ocolul Silvic şi intenţiile acestora!

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite