FOTOGALERIE Marşul biciliştilor în Săptămâna Mobilităţii. Participanţii le-au cerut autorităţilor piste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile au fost luate la rost de biciclişti
Autorităţile au fost luate la rost de biciclişti

Peste 70 de biciclişti au participat, ieri, la un marş pe două roţi pe străzile municipiului Târgu Jiu. Acţiunea a avut loc în cadrul «Săptămânii Mobilităţii». Bicicliştii şi-au manifestat nemulţumirea cu privire la lipsa pistelor.

La marş au participat elevii de la patru licee din Târgu Jiu: Colegiul Naţional«Gheorghe Magheru“, C.N. «Tudor Vladimiresc» şi C.N. «Ion Mincu“. 

Biclicliştii au parcurs mai mulţi kilometri, spijiniţi de Poliţia Rutieră şi cea Locală. Cursa a început de la Rostramo şi s-a încheiat în Piaţa Prefecturii. Aici, bicicliştii s-au întâlnit cu un reprezentant al Prefecturii Gorj, căruia i-au prezentat nemulţumirile pe care le au. „Nu există pistă pentru biciclişti. S-ar putea face, pentru început, de la Grimex şi până la Turcineşti. S-ar putea trasa o pistă şi în zona centrală a oraşului şi până în în 9 Mai. Nu sunt locuri de parcare pentru maşini, dar, dacă s-ar face ceva pentru biciclişti, nu ar mai fi nevoie de parcări. Mai multe iniţiative pentru biciclişti ar fi binevenite“, a spus Sanda Popescu, profesor de informatică la Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu».

Bicicliştii vor piste

Nicolae Giorgi, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, a precizat că finanţarea ar putea fi asigurată din fondurile europene: „Prin Fondul de Mediu pot fi alocate sume de bani, fonduri pe proiect, sigur că vom sensibiliza autorităţile publice locale cu precădere Primăria Târgu Jiu, pentru că aici se pare că sunt şi cei mai mulţi biciclişti şi este şi traficul mai aglomerat. Aici, poluarea majoră este datorată traficului, mai puţin industriei sau marii industrii poluatoare”.

Acţiunea se desfăşoară de şapte ani în municipiul Târgu Jiu şi are scopul de sensibilizare a cetăţenilor privind mişcarea în aer liber. Anul acesta, sloganul campaniei este «Aer curat, mişcare în aer liber. Sperăm ca în fiecare an să avem din ce în ce mai multi participanţi“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite