FOTOGALERIE Castrul roman de la Bumbeşti-Jiu va fi restaurat şi va arăta ca acum 2000 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castrul roman  va fi restaurat
Castrul roman va fi restaurat

Castrul roman de la Bumbeşti-Jiu îşi va recăpăta aspectul pe care îl avea în urmă cu aproximativ 2000 de ani.

Pentru restaurarea sitului arheologic, guvernul a alocat o sumă de  600.000 de euro. „Finanţarea a fost acordată pentru punerea în valoare şi darea în circuitului turistic a acestei locaţii cu o valoare istorică destul de mare. Am rectificat bugetul şi am prevăzut o sumă necesară şi suficientă pentru a demara procedura de întocmirea a proiectului. O să creionăm împreună cu specialiştii Muzeului Judeţean Gorj un studiu de fezabilitate în vederea accesării acestei sume. Am apelat şi la sprijinul unui arhitect de specialitate“, a spus Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu.


Arheologii Muzeului Judeţean Gorj au făcut deja primele planuri de reamenajare a castrului roman. „Se vor restaura porţile, zidurile şi construcţiile interioare. Se va reconstitui o locuinţă care are încălzirea cu hypocaustum, un sistem de încălzire prin tuburu şi aer cald, precum şi băile romane din apropierea castrului“, a precizat  Ion Calotoiu, arheolog în cadrul Muzeului Judeţean Gorj.
Castrul roman de la Bumbeşti-Jiu datează din secolele II-III d. Hr. Jumătate din acesta se mai păstrează. Aici au fost găsite arme, cărămizi, ceramică şi un tezaur de monede.

Restaurarea Castrului roman de la Bumbeşti Jiu va costa 600.000 de euro Restaurarea Castrului roman de la Bumbeşti-Jiu va costa 600.000 de euro Restaurarea Castrului roman de la Bumbeşti Jiu va costa 600.000 de euro
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite