FOTO Sală de box inaugurată într-o fostă centrală termică de cartier dezafectată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un meci demonstrativ a avut loc la deschiderea noii săli de box
Un meci demonstrativ a avut loc la deschiderea noii săli de box

Una dintre cele mai moderne săli de box din ţară a fost inaugurată astăzi în cartierul Debarcader, din municipiul Târgu Jiu. Practicanţii acestui sport au unele dintre cele mai bune condiţii pentru a se antrena.

Sala de pregătire pentru boxeri a fost amenajată într-o fostă centrală termică dezafectată. Investiţia a fost realizată din bugetul Primăriei municipiului Târgu Jiu şi s-a ridicat la aproximativ 400.000 de lei. Lucrările s-au desfăşurat într-o perioadă de cinci luni. La deschiderea sălii a avut loc un meci demonstrativ între doi juniori.

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, a spus că va spijini mereu sportul: „Nu este o sală în care să se organizeze meciuri de box, dar la solicitarea iubitorilor de box din oraşul nostru, la solicitarea celor implicaţi în această activitate, le-am făcut, cu ceva timp în urmă, o promisiune că mă voi ocupa şi că le voi amenaja o sală special pentru antrenament, o sală separat de sălile de sport din Târgu-Jiu, o sală în care să se organizeze numai această activitate. Prin contribuţia Consiliului Local şi a Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Gorj am reuşit să amenajăm acest loc. Nu l-am invitat, aşa cum am promis, pe Leonard Doroftei, pentru că eu personal am considerat că un asemenea campion trebuie invitat la un meci organizat împreună cu dânsul, la un campionat organizat la Târgu-Jiu şi, cu ocazia respectivă, să îi prezentăm şi această sală în plină activitate la momentul când ne va vizita. Vreau să îi asigur pe toţi care au slujit boxul şi îl vor sluji în continuare că în Consiliul Local vor avea un mare sprijin“

„E un moment istoric, boxul în Gorj va avea o sală la nivel internaţional“

Horaţiu Gorun, directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Gorj, a precizat că sala de box este cea mai importantă investiţie din sport din ultima perioadă: „Suntem martorii unui eveniment deosebit pentru sportul gorjean. Fără infrastructură nu poţi să faci performanţă. E un moment istoric, boxul în Gorj va avea o sală la nivel internaţional pentru pregătire. În ceea ce priveşte DJTS Gorj, am susţinut tot timpul sportul de performanţă, am încercat pe cât posibil, în limita bugetului evident, să ne apropiem cât mai mult de sportivi. (…) Le mulţumesc oficialilor de la Federaţia Română de Box, în special lui Leonard Doroftei, care, prin vizitele pe care le-a făcut la Târgu-Jiu, a reuşit să ne impulsioneze să reuşim ceva deosebit. Eu cred că noi trebuie să fim actorii secundari în această inaugurare, copiii şi antrenorii să fie actorii principali, pentru că truda lor şi dragostea lor pentru sport ne aduc atâtea bucurii. Toţi sportivii care fac box în judeţul Gorj vor beneficia de această sală. Ringul de competiţii poate fi mutat în Sala Polivalentă sau în altă locaţie unde vom desfăşura gale de box. Pe lângă ring, sportivii au tot ceea ce le trebuie pentru antrenament, saci de box, aparate specifice de gimnastică, o saună şi vestiare moderne, iar antrenorii au condiţii foarte bune pentru a-şi pregăti tactic treburile pentru viitoarele performanţe“.

„Am întinerit cu zece ani“

Ion Geică, antrenor de Gorj, a spus că sala de box este un vis împlinit: „Mă simt întinerit cu zece ani pentru că astăzi se inaugurează această sală. Avem tot respectul pentru conducerea Consiliului Local şi Consiliului Judeţean. Prin inaugurarea acestei săli, noi antrenorii suntem obligaţi să avem rezultate mai bune, pentru că nu am beneficiat niciodată de condiţii atât de bune cum avem acum în această sală. Programul de antrenament va începe cu grupele de la ora 08.00 până la 21.00, cu o pauză de curăţenie între 12.00 şi 15.00. Vreau să fie alături de noi şi foştii boxeri de mare valoare, să vedem dacă au dorinţa să formeze sportivi, să-i descopere, de certă valoare, aşa cum au fost ei cu ani în urmă. Meciurile de verificare se vor desfăşura aici, iar competiţiile importante vor avea loc la sala de sport de la Şcoala Voievod Litovoi“.

Sala de box are o suprafaţă de 300 metri pătraţi

Raul Chiriac, şef Serviciul de Investiţii Primăria Târgu-Jiu, a precizat că sala are o suprafaţă de 300 metri pătraţi: „Investiţia se înscrie în programul primăriei de modernizare şi extindere a bazelor sportive existente, precum şi de realizare a unor noi locaţii pentru desfăşurarea diverselor ramuri sportive, atât pentru sportivii de performanţă, cât şi pentru practicanţii amatori. Sala de sport de aici este destinată disciplinei box, va funcţiona sub tutela primăriei şi va fi dată în folosinţă sportivilor înscrişi la asociaţiile de profil din localitate. Amenajarea sălii s-a realizat prin reconfigurarea totală a fostei centrale de cartier din zona Lotrului, sala are o suprafaţă de 300 de metri pătraţi şi cuprinde toate cele necesare bunei funcţionări a activităţii respective“.

   

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite