FOTO Iluminat de poveste în Târgu Jiu. Cum arată oraşul lui Brâncuşi în „straie“ de sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iluminatul de sărbătoare din zona centrală a municipiului Târgu Jiu a fost aprins în această seară în prezenţa a mii de persoane.

La ora 18,00, primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a apăsat pe buton şi toată zona centrală a Târgu Jiului s-a transformat într-o scenă de poveste. „Este spectaculos. Îmi place în mod special cum este împodobit şi iluminat bradul. Îmi place cum este iluminată şi fântâna arteziană“, a spus Cristina, o tânără venită în centrul oraşului să vadă iluminatul de sărbătoare.

Peste o sută de kilometri de ghirlande luminoase

Bradul ecologic are o înălţime de 22 metri.  Primăria Târgu Jiu a folosit peste o sută de kilometri de ghirlande luminoase şi a realizat din structuri metalice şi instalaţii de iluminat 144 de brăduţi luminoşi. „Sunt renii din anii trecuţi care vor putea fi admiraţi în Piaţa Prefecturii, la sania lui Moş Cărciun. Bradul, de asemenea, e cel de anul trecut, cu o înălţime de aproximativ 22 de metri. Sunt amplasate aproximativ 1.500 de figurine luminoase pe stâlpi: fulgi de zăpadă, clopoţei şi alte forme. S-a mers în general pe materialele folosite şi până acum pentru împodobirea oraşului“, a spus Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. Sediul Palatului Administrativ a fost luminat cu ghirlande albastre. 

În diferite zone din oraş au fost amplasaţi şase brazi naturali împodobiţi. Pomii de Crăciun vor putea fi admiraţi în cartiere precum Plopilor, Debarcader, Lido sau în Parcul Central. 

Spectacol susţinut de Ansamblurile Doina Gorjului şi Maria Lătăreţu

Cu ocazia aprinderii iluminatului festiv, în Piaţa Prefecturii s-a desfăşurat un concert de muzică populară susţinut de Ansamblurile «Doina Gorjului» şi «Maria Lătăreţu». Printre interpreţii care i-au încântat pe spectatori cu piesele lor s-au numărat Georgiana Bârsac, Roberta Crintea, Roxana Croitoru şi Marian Medregoniu. O parte din spectatori au încins şi o horă în Piaţa Prefecturii

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite