Fostul primar al comunei Padeş a fost condamnat pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul comunei Padeş a fost condamnat pentru evaziune
Primarul comunei Padeş a fost condamnat pentru evaziune

Fostul primar al comunei Padeş, Mihăiţă Gabriel Troacă, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală în formă continuată.

 „Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de patru ani de închisoare. (…) Dispune suspendarea sub supravegherea executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de nouă ani”,

se arată în sentinţa Tribunalului Gorj, care nu este definitivă şi poate fi atacată.

Obligat să plătească peste 2,7 milioane de lei

Fostul primar al comunei Padeş a fost obligat de instanţa de judecată să plătească despăgubiri de peste 2,7 milioane de lei: „Constată că inculpatul a achitat părţii civile suma de 100.000 de lei din prejudiciul produs. Obligă inculpatul la plata către partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova – AJFP Gorj, a sumei de 2.747.703 lei, cu titlu de daune materiale, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii sumei datorate-respectiv dobânzi, penalităţi şi majorări de întârziere, începând de la data scadenţei până la achitarea integrală a debitului“, a mai stabilit instanţa de judecată.

Evaziune pe când administra o balastieră

Mihăiţă Troacă a fost arestat preventiv în acest dosar timp de aproximativ cinci luni. Potrivit rechizitoriului, în calitate de administrator al unei balastiere din Padeş, Troacă nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă toate veniturile realizate. Prejudiciul stabilit în urma efectuării expertizei financiare este de aproximativ 2,6 milioane de lei, la care se adaugă penalităţile. Conform anchetatorilor, primarul suspendat a avut intenţia de a-şi ascunde faptele şi a înstrăinat firma.

Fostul primar mai avea o condamnare definitivă la un de închisoare cu suspendare, pentru că s-a urcat la volan, cu toate că avea permisul suspendat, cele două pedepse fiind contopite.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite