Fostul preşedinte al Consiliul Judeţean Gorj a fost reţinut de procurori. Ce acuzaţie i se aduce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Călinoiu a fost reţinut                                                                       Foto: Arhivă Adevărul
Ion Călinoiu a fost reţinut                                                                       Foto: Arhivă Adevărul

Ion Călinoiu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi preşedinte executiv al PSD Gorj, a fost reţinut pentru 24 de ore. Acuzaţia care i se aduce acestuia este de mărturie mincinoasă în dosarul Ydail.

Consiliul Judeţean Gorj a atribuit un contract de întreţinere de drumuri judeţene societăţii controlate de către senatorul Ion Iordache, de la Forţa Dreptei (ex PNL).

Procurorii au mai făcut, în trecut o serie de reţineri, în acest dosar penal, deoarece Consiliulul Judeţean a decontat o serie de lucrări despre care oamenii legii spun că nu au fost executate în realitate.

„La data de 13 aprilie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de  67 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, bănuit de săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că persoana în cauză nu a declarat organelor de cercetare penală tot ceea ce cunoştea cu privire la modalitatea de evaluare a ofertelor privind achiziţia publică, având ca obiect «Lucrări şi servicii de reparare şi întreţinere drumuri judeţene aflate în administrarea judeţului Gorj», în perioada 2015-2019,  prin prisma propunerilor tehnice, ce au avut influenţă în propunerea financiară şi desemnarea câştigătoare a ofertei depuse de o asociere de societăţi comerciale, aspecte esenţiale cauze. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Gorj.

Călinoiu este în prezent consilier judeţean şi conduce un serviciu la Aparegio.

În acest dosar penal, oamenii legii au mai reţinut o serie de funcţionari din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, dar şi reprezentanţi ai unui consorţiu de firme.  


Vă recomandăm să citiţi şi 

Campioana României la robotică va pleca în SUA pentru a participa la olimpiada internaţională

Interlop periculos din Târgu Jiu, recidivist, condamnat la închisoare pentru tentativă de omor 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite