Cât costă o minivacanţă de Paşte la pensiunile din Gorj. „Lumea s-a speriat de scumpirea accelerată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Polovragi este una dintre cele mai vechi din Oltenia Foto: doxologia.ro
Mănăstirea Polovragi este una dintre cele mai vechi din Oltenia Foto: doxologia.ro

Criza economică începe să se facă simţită şi în domeniul turismului. Rezervările pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale la pensiunile din judeţul Gorj s-au redus faţă de anul trecut, cu toate că toate restricţiile au fost ridicate.

Ana Caralicea deţinea cea mai mare pensiune din comuna Polovragi, acolo unde se află peştera lui Zamolxe, Cheile Olteţului, dar şi una dintre cele mai vechi mănăstiri din Oltenia. Doar jumătate din capacitatea de cazare a pensiunii cu 15 camere a fost rezervată, deşi preţurile nu s-au majorat faţă de anul trecut, în ciuda inflaţiei. 

„Am rămas cu aceleaşi preţuri ca să-i încurajăm pe turişti. Avem un pachet de patru nopţi, cu mese incluse, băutură şi mâncare tradiţională, la care se adaugă şi o seară oltenească, cu muzică specifică zonei. În prezent, cam jumătate din capacitatea pensiunii noastre a fost rezervată, mult mai puţin faţă anii trecuţi. Îi aşteptăm pe turişti cu preparate specifice sărbătorii Paştelui: drob, mile la rotisor, carne la oală. Pachetul este de 1.450 de lei de persoană/sejur, în care sunt incluse mesele, băutura, masa festivă şi cazarea“, explică Ana Caralicea. 

Războiul şi inflaţia, motivele pentru care românii sunt mai ponderaţi în privinţa cheltuielilor

Turiştii care şi-au făcut rezervări la Pensiunea Cheile Olteţului pentru petrecerea sărbătorilor pascale sunt din Bucureşti, Dolj şi Teleorman. 

„Ne aşteptam să fie o perioadă mai bună după pandemia de COVID-19, dar nu este aşa. Au veni mai mulţi turişti în perioada pandemiei. Acum, toată lumea s-a speriat de scumpirea accelerată şi de faptul că războiul este aproape de noi, astfel că oamenii sunt mult mai ponderaţi în modul în care îşi cheltuie banii“, a mai precizat Ana Caralicea. 

pensiune paste gorj

Foto A.I. 

Potrivit acesteia, turiştii care au dorit să îşi petreacă sărbătoarea Paştelui aici au căutat liniştea din mediul rural, dar şi că suntem în apropierea Mănăstirii Polovragi, deoarece doresc să participe la slujba de Înviere. 

„Suntem nevoiţi să majorăm tarifele“

Mihail Olaru, proprietarul unei pensiuni din comuna Baia de Fier, acolo unde se află Peştera Muierii, un monument al naturii foarte apreciat de turişti, a precizat că doar jumătate din capacitatea de cazare este rezervată. Pensiunea completă este de 500 de lei/persoană/zi. 

„Motivele sunt diferite. După pandemie este posibil ca turiştii să prefere să iese în afara ţării. O altă cauză este că voucherele de vacanţă încă nu au fost acordate. Inflaţia îşi spune, de asemenea, cuvântul şi românii încep să fie afectaţi. Mai mult decât atât, scumpirea a început să se reflecte şi în preţurile serviiciilor pe care le oferim. Suntem nevoiţi să majorăm tarifele deoarece au crescut preţurile inclusiv la preţurile la alimente sau produsele primare cu care hrănim animalele au crescut cu 40 la sută. Poate şi din acest motiv există o reticenţă“, explică Mihail Olaru.

Vă recomandăm să citiţi şi 

Pacient de 82 de ani, externat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu cu tăieturi la mână

Dezastru în Gorj, în urma incendiilor de vegetaţie. Pompierii: „Multe animale sunt găsite carbonizate“

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite