Fost judecător la CCR, în fundaţia lui Dan Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Greblă s-a înrolat în fundaţia lui Voiculescu
Greblă s-a înrolat în fundaţia lui Voiculescu

Toni Mihai Greblă, fost senator PSD şi judecător la Curtea Constituţională a României (CCR), s-a alăturat Fundaţiei pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS).

Anunţul a fost făcut printr-un comunicat emis de organizaţia non-guvernamentală. „FACIAS este onorată să anunţe consolidarea echipei proprii de specialişti cu o personalitate marcantă din domeniul juridic, domnul Toni Greblă.

Având o experienţă vastă în funcţii de înaltă responsabilitate, precum Preşedinte al Comisiei Juridice din Senatul României, Judecător la Curtea Constituţională a României sau Secretar General al Guvernului României, domnul Toni Greblă va contribui semnficativ, din poziţia de Director de Dezvoltare al FACIAS, la combaterea eficientă a abuzurilor statului şi la consolidarea mişcării civice dedicate protejării drepturilor şi libertăţilor civile“.

FACIAS a anunţat că va lansa o serie de proiecte civice.

Fundaţia a fost înfiinţată de Dan Voiculescu în anul 2008, pentru a monitoriza abuzurile autorităţilor. În urmă cu peste un an, FACIAS a făcut plângere penală la Secţia pentru Investigarea magistratilor împotriva fostei sefe DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe care o acuza de faptul că au existat informaţii care au fost furnizate jurnaliştilor.

Toni Mihail Greblă a demisionat din CCR înj anul 2015, după ce a fost reţinut pentru acuzaţii de mită lansate de procurorii DNA. Acesta a fost trimis în judecată, însă a fost achitat.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite