Farmacia familiei Călinoiu a tras obloanele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Farmacia lui Mădălin Călinoiu a fost închisă
Farmacia lui Mădălin Călinoiu a fost închisă

Fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a eşuat în afaceri. Farmacia deţinută Mădălin Călinoiu, aflată în zona 9 Mai din Târgu Jiu, şi-a tras obloanele.

Farmacia a fost închisă cu toate că instanţa de judecată a hotărât închiderea procedurii insolvenţei şi reluarea activităţilor comerciale la un ce firma Califarm SRL, deţinută de fiul lui Ion Călinoiu, a fost declarată falimentară. „Nu mai funcţionează de ceva timp. Au luat tot şi au rămas doar rafturile goale. De aici îmi mai cumpăram medicamente, deşi erau mai scumpe decât în alte părţi“, a spus o vânzătoare de la un magazin alimentar din apropiere. 

Firma îşi poate relua activitatea 

În anul 2014, Califarm a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor acumulate. Mădălin Călinoiu ar fi emis şi bilete la ordin fără acoperire şi a fost acţionată în judecată de diferite firme care au cerut executarea silită. Instanţa de judecată a numit un administrator judiciar: cabinetul individual de practician în insolvenţă Iulius Cosmin Fătu.

Califarm

La masa credală s-au înscris 16 creditori, printre care şi echipe sportive din judeţ. Instanţa de judecată a hotărât închiderea procedurii insolvenţei şi reluarea activităţii în mod normal. „Admite cererea. Închide procedura insolvenţei şi dispune reinserţia debitoarei în activitatea comercială. Cu apel”, potrivit Tribunalului Gorj. Decizia magistraţilor gorjeni poate fi contestată însă de către creditori“, se arată în hotărârea instanţei.

Califarm, implicată într-un mare scandal

Societatea Califarm a fost implicată într-un mare scandal în care a fost atras şi Ion Călinoiu. Astfel, farmacia Califarm a livrat timp de patru ani medicamente de 80.000 de lei clubului Energia, acolo unde Consiliul Judeţean Gorj, condus de tatăl afaceristului, era asociat şi plătea o contribuţie. 

Mai nou, Mădălin Călinoiu îşi doreşte să intre în sistemul bugetar şi s-a înscris la concursul pentru ocuparea postului de farmacist şef al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi are şanse mari să reuşească, având în vedere poziţia tatălui acestuia. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite